The Sinner (Günahkar) Tess Gerritsen

Fatih Varlık
0

Sabahın erken saatlerinde,kışın dondurucu soğuğuna rağmen toplanan kalabalığı tüyler ürpertici bir cinayet sahnesi beklemektedir.Manastırın kana bulaşmış avlusunda biri ölü,diğeri ölümle pençeleşen iki rahibe yatmaktadır.
Dedektifler nereden kaynaklandığı anlaşılamayan bu vahşetin nedenini araştırırken,Maura Isles otopsi sırasında ortaya beklenmedik bir şey çıkarır.Ölen rahibe (Camille) yirmili yaşlarda olup doğum yaptıktan hemen sonra öldürülmüştür.Bu yeni bilginin ortaya çıkması ile soruşturmaya dahil olan FBİ,Dominatör vakasında da görevlendirdiği Ajan Dean'i davaya atar.Öte yandan geçen yaz Dean ile birlikte çalışıp şehri azılı bir katilden koruyan Rizzoli,duygusal olarak yakınlaştığı Dean ile yeniden çalışma fikri konusunda epey tereddüttedir.Zira ona söylemesi gereken bazı şeyleri halen kendisiyle barışamadığı için açık etmemektedir.Maura Isles ise ölülerin kraliçesi olarak tanınan tecrübeli bir patologdur.En zor durumlarda en kanlı cinayet sahalarında bile soğukkanlılığını koruduğu için bu unvanı kazanmıştır.Ancak o da aynen Rizzoli'de olduğu gibi bir erkekle başı beladadır.Eski kocası Victor aradan geçen 3 yıla rağmen yeniden beraber olabilmek için Isles'in izini bulmuştur.
Rizzoli-Dean,Isles-Victor ve manastırda işlenen kanlı cinayetler üçgeninde soluksuz bir macera yine bizleri bekliyor olacak.Yazarın daha önce incelemesini paylaştığım Cerrah ve Çırak kitaplarının ardından okumanızı tavsiye ettiğim Günahkar bir nevi devam niteliği taşıyor.Günahkarı bitirenlerin ise yazarın İkiz Bedenler isimli kitabıyla devam etmesini öneriyorum.

Kitap hakkında yorumlar;
"Son derece heyecan verici. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız."
-Mo Hayder-
"Vurucu cümleler eşliğinde yürek hoplatan bir gerilim. Gerritsen her yeni romanında, işinde daha da ustalaştığını kanıtlıyor."
-The Drood Review-
"Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H. P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor."
-Chicago Tribune-
"Gerritsenden tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha."
-Booklist-
"Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele."
-Kirkus-
Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.

Yazar Hakkında
Tess Gerritsen yazmaya odaklanmak için dahiliye uzmanı olarak sürdürdüğü başarılı hekimlik kariyerini bıraktı. New York Times'ın çok satanlar listesinde birinci sırada yer alan ilk tıbbî gerilim romanı Harvest'le dünya çapında başarı kazandı.Gerritsen'in kitapları 40 dile çevrildi ve dünya çapında 25 milyondan fazla okura ulaştı.Kitaplarından uyarlanan Rizzoli & İsles dizisi ise halihazırda büyük bir fan kitlesine sahip.


Yazarın Türkçe olarak yayınlanan başlıca eserleri;
1. Cerrah - Doğan Kitap
2. Çırak - Martı Yayınları
3. Günahkar - Martı Yayınları
4. İkiz Bedenler - Martı Yayınları
5. Siliniş - Martı Yayınları
6. Mefisto Kulübü - Martı Yayınları
7. Hasat - Bilge Kültür Sanat
8. Yörünge - Bilge Kültür Sanat
9. Kemik Bahçesi - Doğan Kitap
10. Gece Nöbeti - Martı Yayınları
11. Ruh Kolleksiyoncusu - Doğan Kitap
12. Bıçak Sırtı - Martı Yayınları
13. Kan Gölü - Martı Yayınları
14. Asla Arkana Bakma - Martı Yayınları

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!