Intacto (2001)

Fatih Varlık
0
Intacto (2001)
Yahudi namıyla tanınan ve büyük bir kumarhanenin sahibi olan Sam, kendisi gibi doğuştan yetenekli olan sağ kolu Federico ile ters düşmesinin ardından, uzun yıllara dayanan hukukları olmasına rağmen ona yol vermekte tereddüt etmez. Bir nevi tüm yeteneğini ve şansını Sam'in kumarhanesinde bırakan ve deyim yerindeyse aforoz edilen Federico, bir yolunu bulup intikam alma hevesindedir.
Intacto (2001)
 Büyük ve kanlı bir uçak kazasının ardından yüzlerce kişi içerisinde tek sağ kalan yolcu olan Thomas'ın peşine düşen kahramanımız, onun gerçekten de şanslı birisi olduğuna inanmaktadır. Öte yandan Thomas ile iş birliği yaparak Sam'den intikam almaya hazırlanan Federico, peşlerine takılan polis memuru Sara' ya izlerini kaybettirmeye çalışır. Thomas ise Federico'nun cazip teklifi ve ona hayatını yeniden vereceğini vaad etmesi sonrasında ikna olur. Ne de olsa anlaşmaya göre sadece iki hafta sürecek bir ortaklık neticesinde kendi yoluna gidebilecektir. Neyin bahis konusu olduğu ve ne gibi sonuçlar doğuracağı hususunda Federico'ya koşulsuz olarak güvenen Thomas, henüz yolun başında olsalar da şansının kendisine yardım edeceğinden emindir. Amansız bir takibe girişen Sara' nın ise pes etmeye niyeti yoktur.
İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kampında yahudi bir esir olan ve Nazilerin elinden kurtulan Sam, sonrasında kendisi süper zengin eden bir kumarhaneye sahip olup şansıyla övünmektedir. Uçak kazasından sağ çıkan tek kişi olan Thomas, depremden kurtulan Federico ve ailesiyle geçirdiği büyük bir trafik kazasından sağ kurtulmayı başaran Sara'nın yolları Sam'in kumarhanesinde kaderin bir cilvesiyle kesişir. 'Good Luck' yazılı kumarhane duvarlarından Sam'in özel odasına uzanan macera kimin en şanslı olduğu önermesiyle sonlanacaktır...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve gerilimin giderek tırmandığı tipik İspanyol sineması atmosferiyle göz atılması gereken bir yapım. İlgi çekici özgün konusuyla, başarılı oyunculuğun da birleşimi sayesinde kaliteli bir gerilim filmi. Neden Hollywood remake versiyonu olmadığını merak etmiyor değilim. Öte yandan filmi sevenlerin yine şans temalı 13 Tzameti (2005) yapımını da izlemelerini tavsiye ediyorum.
Kötü; Tempo anlamında zaman zaman durağanlaşan bir yapım. Aksiyon seviyesi bir tık daha olsa sanki daha başarılı olabilirmiş. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!