2016 yılının en iyi 12 korku-gerilim filmi

Fatih Varlık
0
2016 yılının en iyi 12 korku-gerilim filmi

2016 yılını uğurlamaya hazırlandığımız son saatlerde, artık After Dark Horror Movies klasiği haline gelen yıl sonu en iyi korku-gerilim filmleri listesini beğenilerinize sunuyorum. 2016 yılının korku- gerilim sineması açısından başarılı bir yıl olduğunu söyleyebilir. Listedeki yapımların rastgele sıralandıklarını hatırlatıp başlayalım;

2016 yılının en iyi 12 korku-gerilim filmi

Al final del túnel (2016)

Joaquín, tekerlekli sandalyeye mahkum olan, malikanesinde yalnız yaşayan bir adamdır. Aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan ve elektronik donanımlarla uğraşmaktan zevk alan kahramanımız, uzun zamandır tek yoldaşı olan yaşlı köpeğiyle birlikte yaşamaktadır. Bankaya olan borçlarından ötürü evinin teras katındaki odayı kiralamayı düşünen Joaquin, bir yandan da tatsız tuzsuz geçen hayatına yeni bir heyecan geleceğini umut etmektedir. (devamı)


The Autopsy of Jane Doe (2016)

Şerif Sheldon, sırlarla dolu bir olay yeri incelemesinin ardından iki ceset ele geçirir. Dahası araştırma genişledikçe, cesetlerle akrabalığı bulunmayan üçüncü bir bayan cesedi de toprağa gömülü halde bulunur. Üstünde herhangi bir kimlik olmamasından ve parmak izi kayıtlarının da kimseyle eşleşmemesinden ötürü Jane Doe olarak adlandırılan ceset, görünür bir ölüm sebebi tespit edilemediği için Tildenların işlettiği morga gönderilir. (devamı)


Before I Wake (2016)

Jessie ve Mark çifti, minik oğullarını ihmalden kaynaklanan bir kaza sonrasında kaybetmeleriyle hezeyan dolu depresyona sürüklenirler. İlişkilerini kurtarabilmek ve yeni bir başlangıç yapabilmek için sosyal hizmetler kurumuna başvurup evlat edinmeyi düşünen kahramanlarımız, geri kalan hayatlarını derinden etkileyecek önemli bir karanın alınma aşamasındadır. Kurum tarafından Cody isimli küçük bir erkek çocukla tanıştırılan çiftimiz, daha ilk andan itibaren sevimli görüntüsü ile kalplerini kazanan Cody'i evlat edinmeyi planlarlar. (devamı)


Under the Shadow (2016)

'İran - Irak savaşı 20. yüzyılın en uzun konvansiyonel savaşı olarak kabul edildi. 1980' den 1988 yılına kadar sürdü. Savaş boyunca, İran hızlı bir şekilde siyasal ve kültürel bir geçiş yaşadı. Kanlı 1979 İran Devrimi' nin mirası, on yıllık sürenin sonuna doğru; Irak, İran'ın stratejik şehirlerini bombalamaya başladı. Hayatlar, korku ve endişenin büyüdüğü bir karanlığa daldı.' (devamı)




The Conjuring 2 (2016)

Ed ve Lorraine Warren'ın, Amityville vakasıyla ilgili araştırması medyada ses getirdi ve göz önünde olmalarını sağladı. Bu arada sonradan Amityville ile kıyaslanacak bir musallat vakası binlerce kilometre ötede; Enfield, İngiltere'de gelişiyordu. Warren' ları en şeytansı vakalardan birinin içerisine çekecekti. (devamı)



10 Cloverfield Lane (2016)

Karanlık bir gecede geçirdiği trafik kazası sonrasında kilitli bir odada gözlerini açan Michelle, bacağından zincirlenmiş şekilde uyanır. Meraklı gözlerle etrafı keşfe koyulan kahramanımız nasıl buraya geldiğini anımsamak bir kenara dursun kazadan nasıl sağ çıktığını dahi hatırlayamamaktadır. Kilitli demir kapı dışında herhangi bir pencere ya da çıkış bulunmayan odada.. (devamı)


Don't Breathe (2016)
Üç kafadar Alex, Money ve Rocky geçimlerini ufak tefek hırsızlık işleri ve çalıntı mallarla sağlamaktadırlar. Bu sefer büyük oynamaya karar veren ve yüklü miktarda nakit kaldırabilecekleri bir plan üzerinde çalışan kahramanlarımız, savaş gazisi bir adamın hükümet tarafından ödenen sansasyonel tazminatına göz koyarlar. (devamı)



The Neighbor (2016)

Amcasının kirli işleri için aracılık eden ve gözlerden uzakta kırsal bir arazide ikamet etmek zorunda olan John, sevgilisi Rosie' nin artık bir an evvel buradan ayrılmak istemesi üzerine sıkıntılı günler yaşamaktadır. Sürekli Rosie' ye bu durumun geçici olduğunu anlatıp, gerekli parayı bulduğunda gizlice kaçacaklarını anlatan kahramanımız, bir yandan da eli kanlı amcasının ardı arkası kesilmeyen kaçakçılık işleriyle uğraşmaktadır. (devamı)


The Monster (2016)
Alkol sorunu olan, aynı zamanda sigara bağımlısı Kathy, genç yaşta anne olma sorumluluğunu taşımakta zorluk yaşamaktadır. Eşinin terk etmesi sonrasında kızı Lizzy ile bir başına kalan Kathy, içinde bulunduğu depresyonu defalarca kez bırakıp yeniden geri döndüğü alkol ile dindirmeye çalışmaktadır. Annesinin durumundan epey rahatsız olan Lizzy ise bir türlü normal bir aile olamamalarından yakınmaktadır. (devamı)


Ouija: Origin of Evil (2016)
Yıl 1965' ler, melekler şehri Los Angeles' dayız. Eşinin ölümünün ardından genç yaşta dul kalan Alice, iki kızı Doris ve Lina ile beraber borçlar ve senetler yüzünden sıkıntılı dönemler geçirmektedir. Eşinden kalan son yadigar olan evini de kaybetme riski giderek artan Alice; çeşitli aldatmacalar ve ufak tefek hilelerle fal bakıp, sözde medyumluk yaparak geçimini sağlamaktadır. (devamı)


Anthropoid (2016)
1938 Eylül' ünde Fransız, İtalyan ve İngiliz liderlerle Hitler arasında Münih' te bir konferans düzenlenir. Komşu ülke Çekoslovakya, Almanya' ya bağımlı olmadıkça, Hitler savaş tehditleri savurmaktadır. Çekoslovakya tek bir müttefikten dahi destek alamadan Almanya' nın korku salan ordularına karşı durmak zorunda kalır ve Almanya tek bir kurşun sıkmadan ülkeyi işgal eder. (devamı)


Divines (2016)
Paris banliyölerinde yaşayan Dounia, ailesiyle problemler yaşayan ve rutin sefil yaşamın sıkıntılarından muzdarip olan genç bir kızdır. Parasızlık ve sefaletten bıkan Dounia, günün birinde şansının elbet döneceğini ve bu sayede çok zengin olacağının hayaliyle hayata tutunmaktadır. (devamı)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!