A Dark Song (2016)

Fatih Varlık
0
A Dark Song (2016)
Oğlu Jack' in ölümünden kendisini sorumlu tutan ve yaşadığı derin travmayı halen atlatamayan Sophie; gözlerden uzakta, kasabanın dışında bir ev kiralar. Yaşadıklarının çok ağır olduğunu düşünen ve tanrının kendisine yüz çevirdiğine inanan kahramanımız, Joseph isimli bir okültist ile anlaşarak deyim yerindeyse inzivaya çekilir.
A Dark Song (2016)
 Joseph sayesinde oğluyla son bir kez daha konuşabileceğini ve ona veda edebileceğini umut eden Sophie, ancak bu şekilde huzur bulabileceğine inanmaktadır. Artık tek yaşam gayesi olarak gördüğü bu uğurda sonuna kadar ısrarcı olan kahramanımız, oldukça geçimsiz despot bir karakter olan Joseph' in her dediğini yapmaya söz verir. Evi mühürledikten sonra ne pahasına olursa olsun çıkış olmayacağını ve oğlunun sesini son kez duyabilmesi için ruhunu saflaştırması gerektiğini vurgulayan Joseph, içlerinde kara büyünün de olduğu bir dizi ayin ve ritüel hazırlar. Elinden düşürmediği büyü kitaplarını ve mistik çizimlerin yer aldığı defterleri kullanarak en kadim ritülleri başlatan Joseph, süreç boyunca Sophie' nin tamamen kendisine itaat etmesi gerektiğini yeniler. Evin salonuna tebeşirle çeşitli imgeler ve semboller çizen Joseph, adım adım yapmaları gereken şeyleri tekrar etmektedir. Bunun ne kadar süreceği ya da başarıya ulaşıp ulaşamayacakları konusunda şüpheleri olan Sophie ise çaresizce uyum sağlamaya çalışır. Yemek yemeden, su içmeden, uyumadan gündüz gece ritüellere devam eden ikilimiz, çok geçmeden zaman kavramını yitirir. Her şeyi eksiksiz ve tam yaptıklarından emin olmasına rağmen, bir türlü Sophie' i mutlu edemeyen ve hatta tepkisine maruz kalan Joseph bir şeylerin yolunda gitmediğine ikna olmaya başlar. Sürekli dönülmez bir yola girdiklerini söyleyip, kendi ruhlarının da artık tehlike de olduğunu üstüne basa basa belirtsede, yaptıkları işin karanlık bir kuyuda ışığı aramaktan farkı olmadığı gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır. Kusurun Sophie' de olduğunu ve kendisinden bir şeyler sakladığını düşünen kahramanımız, çok geçmeden yanılmadığını anlar. Sophie' nin kendi planları vardır...


İyi; İlgi çekici konusuyla, gizem seviyesi yeterli düzeyde olan başarılı bir gerilim filmi. Kurgu, soundtrackler ve oyunculuk başarılı. Bu filmi sevenler benzer tarzdaki The Other Side of the Door (2016) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Zaman zaman epey durağanlaşıp, sıkıcı bir hale bürünüyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!