The Evil Within (2017)

Fatih Varlık
0
The Evil Within (2017)
Çocukluk yıllarından beri geceleri düzenli uyuyamayan ve korku dolu kabuslar gören Dennis, zamanının çoğunu evde geçirmek zorunda kalan zihinsel engelli bir gençtir. Henüz dört yaşındayken, annesiyle beraber gittiği bir lunaparkta, korku tüneline girmesiyle kabuslarının başladığını anımsayan kahramanımız, ailesinden arda kalan tek kişi abisi John ile yaşamını sürdürmeye devam etmektedir. 
The Evil Within (2017)
Dennis, her ne kadar insanlara nazik davranıp, elinden geldiğince sosyal olmaya çalışsa da, görünüşünden ötürü insanların kulaktan kulağa fısıldaşıp, alay ettiklerini hissetmektedir. John ise kardeşinin kendi sorumluluğunda olduğunda ısrar edip, kız arkadaşı Lydia' nın aksine velayetini sosyal hizmetlere vermeyeceği hususunda kararlıdır. Evde beslediği hamsterlarından başka arkadaşlık edebileceği kimsesi bulunmayan Dennis, John' un hediye ettiği kocaman antik bir aynayı odasına yerleştirir. Çok geçmeden aynada bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eden Dennis, bir türlü yakasını bırakmayan kabuslarının daha da dehşet verici bir hale büründüğüne şahit olur. Aynada şeytani bir varlığın yaşadığını keşfeden kahramanımız, kabuslarına son vermek pahasına denilenleri yapmaya başlar. John ve Lydia' nın kendisinden kurtulmak istediğini düşünen ve yalnız kalmaktan çekinen Dennis, yeni hobi ve uğraşlar edinmeye başlar. Kardeşinin adli tıp, tahnit gibi konulara merak sardığını fark eden John ise bodrum katından gelen kokulardan bir şeylerin yolunda gitmediğini sezinlese de, Lydia ile daha fazla vakit geçirebileceği için bu durumu pek de önemsemez. Öte yandan evde kendisine ufak bir atölye kuran ve abisinin içeri girmesini istemeyen Dennis, gözlerden uzakta insanlara aptal olmadığını kanıtlama uğraşındadır. 
İyi; Resident Evil ve Silent Hill benzeri, oyundan uyarlama bir film olan yapım, beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Senaryo olarak hayal, fantazi ve gerçeklerin sık sık birbirine girdiği, karmaşık bir kurgu izlenimi verse de türü sevenler için aşina olunan bir durum. Alt metni olan, gizem seviyesi tatmin edici, başarılı bir korku-gerilim filmi. Atmosfer olarak H. P. Lovecraft kitaplarındakine benzer bir tat aldığımı ekleyeyim.
Kötü; Görsel efektler bir tık daha iyi olabilirdi. Silent Hill vari fantastik canavarlar daha karanlık ve başarılı modellenebilirdi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!