2:22 (2017)

Fatih Varlık
0
2:22 (2017)
New York' da bulunan JFK Havalimanı' nda Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışan Dylan, işi gereği disiplinli bir yaşantı süren, evden işe - işten eve mekik dokuyan genç bir adamdır. Stresli ancak bir o kadar da adrenalin dolu işini severek yapan kahramanımız, yetenekleriyle ve becerisiyle ekip arkadaşlarının da saygısını kazanmıştır. 
Mesleğindeki başarısını özel hayatına yansıtmakta zorluk çeken kahramanımız, tek başına yaşamakta deyim yerindeyse rutin denebilecek bir sadelikte yaşantı sürmektedir. Babasının pilot olmasından ötürü havacılığa gönül veren ancak pilotaj eğitimi almasına rağmen uçmaktan korktuğu için kontrolör olmayı tercih eden Dylan, günün birinde iş yoğunluğunun yüksek olduğu bir çalışma saatinde anlık bir konsantrasyon kaybı neticesinde ciddi bir hava hadisesine sebep olur. İki yolcu uçağını güvenlik riski doğurabilecek şekilde birbirine yaklaştıran Dylan, büyük bir faciaya ramak kala gerekli ayırmayı son anda sağlar. Ancak aldığı gereksiz risk ve yüzlerce insanın yaşantısını tehlikeye atmasından ötürü dört hafta kadar açığa alınan ve hakkında soruşturma açılan kahramanımız, işini kaybetme riskiyle giderek daha da yalnızlaşmaya başlar. Zamanının  çoğunu evinde geçiren Dylan, katıldığı bir bale gösterisinde Sarah isimli hoş bir bayanla tanışır. Bir sanat galerisinde artist olarak çalışan Sarah, Dylan' ın ilgisinden memnundur. Çok geçmeden arkadaşlık etmeye başlayan çiftimiz sık sık birlikte vakit geçirirler. Öte yandan zamanı takıntı haline getiren ve rutin yaşantısında benzer şeylerin hep aynı saatlerde ortaya çıktığını gözlemleyen Dylan, saatler 2: 22' yi gösterirken enteresan olayların cereyan ettiğini keşfeder. Açığa alınmasına sebep olan olayın da aynı saatte gerçekleştiğini anımsayan kahramanımız, tüm detayları gözden geçirerek bir zaman çizelgesi oluşturmaya çalışır. Olan bitenleri Sarah' a anlatma hususunda çekinceleri olan Dylan, emin olabilmek için her olayı not defterine kaydetmeye başlar. Saat 2 :22' nin sırrını çözmeye odaklanmışken, Sarah ile kazara tanışmadıklarını, manalı bir şekilde bir araya geldiklerini düşünür. Zira her ikisi de aynı gün aynı tarihte doğmuş ve gelecek hafta otuzuncu yaş günlerini kutlamaya hazırlanmaktadır. Her gün aynı şeylerin aynı saatlerde ortaya çıktığını yenileyen, hatta bu konuda kafasında bir model oluşturan Dylan, takıntılı tavırlarından ötürü en nihayetinde Sarah' ın tepkisini çeker ve onu ikna edebilmenin yollarını aramaya başlar. Öğleden sonra 2 : 22' de sonlanan döngünün gizemini çözebilmek için bir yol bulmalıdır...

İyi; Atmosfer, soundtrackler ve görsellerin oldukça başarılı olduğu, göz atılabilir bir yapım. Oyunculuk ve gizem seviyesi de tatmin edici. 
Kötü; Kurgusal anlamda çeşitli boşluklar ve zaman zaman sıkıcı bir hale bürünen zorlama sahnelere sahip. Birden fazla tema içe içe işlenmiş, bağlantı kurmayı güçleştiriyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!