It Comes at Night (2017)

Fatih Varlık
0
It Comes at Night (2017)
İlk olarak şehirde ortaya çıkan ve hızla yayılan ölümcül hastalığın ardından, eşi Sarah ve oğlu Travis ile birlikte, kırsaldaki evlerini dış dünyadan izole ederek hayatta kalmaya çalışan Paul, ailesini bir arada tutma gayesiyle elinden geleni yapmaktadır. Evin tüm girişlerini ve pencerelerini kapatan ve dışarıdan terk edilmiş gibi görünmesini sağlayan Paul, sadece yiyecek ve su ihtiyacını karşılamak için belli zamanlarda maske ve eldivenler kullanılarak dışarı çıkılmasına izin vermektedir. 
It Comes at Night (2017)
Hastalığın son derece ölümcül olduğu bilinmesine rağmen, neyin sebep olduğu ve nasıl bulaştığı halen belirsizliğini korumaktadır. Bu yüzden temiz su kaynağı ve kontamine olmamış besin bulabilmek hayati önem arz etmektedir. Hastalık tehdidine karşı, evin tüm pencerelerini ve kapılarını tahtalarla kapatan Paul, hayatta kalabilmeleri için dış dünyayla minimum temas kurmaları gerektiğine inanmaktadır. Günün birinde bir gece yarısı evin devamlı kilitli tutulan dış kapılarından birinin zorlandığını fark eden Paul, yalnız olmadıklarını anlar ve silahını kuşanır. Çok geçmeden Will isimli genç bir adamın evine izinsiz girdiğini keşfeder. Bu durumdan son derece rahatsız olan Paul, ailesini korumak adına Will' i tutsak edip, sorgulamaya başlar. Öncelikli olarak hasta olup olmadığını doğrulamaya çalışan kahramanımız, evin nasıl deşifre olduğunu öğrenmeye çalışır. Soğukkanlı, genç bir adam olan Will ise kendisinin de bir ailesi olduğunu söyleyerek onlara su ve erzak bulmak için buralara yolunun düştüğünü anlatır. Zararsız olduğunu ve eğer ailesine yetecek kadar su verirlerse, sahip olduğu birkaç besi hayvanıyla takas yapabileceğini söyler. Sarah' ın ise daha iyi bir fikri vardır. Will' in ailesini de getirip yanlarında kalabileceklerini ancak evin kurallara uymaları gerektiğini vurgular. Tekliften memnun olan Will ise minik oğlu ve eşiyle beraber, belki de haftalar sonra ilk defa huzurla uyuyabilecekleri güvenli bir sığınak bulmuş olur. Evde iş bölümü yaparak, harmoni içerisinde yaşamaya başlayan kahramanlarımız, Paul' un ısrarla savunduğu kurallara sıkıca riayet ederler. Hastalık yüzünden kendi öz babasını öldürmek zorunda kalan Paul, izinsiz dışarı adım atılmaması hususunda son derece kararlıdır. Öte yandan genç bir delikanlı olan Travis, geceleri uykularını kaçıran kabuslar görmekte, büyükbabasının ölümünü unutamamaktadır. Bazen kabuslarının inandırıcılık seviyesinden ötürü hayretlere düşen ve dehşete kapılmış halde uyanan Travis, dışarıda gerçekte neler olup bittiği konusunda giderek şüphe duymaya başlar...

İyi; Post apokaliptik bir dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren iki farklı ailenin özelinde devam eden yapım, buhranlı atmosferi ve tekinsiz kurgusuyla kayda değer bir alternatif. Oyunculuk seviyesinin başarılı bulduğum, paranoyalarla dolu, gizem yönünden de tatmin edici bir psikolojik- gerilim filmi. 
Kötü;  Son çeyrek biraz aceleye getirilmiş gibi, daha farklı kurgulanabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!