The Bar (aka El bar ) (2017)

Fatih Varlık
0
The Bar (aka El bar ) (2017)
Yeni flörtüyle tanışmak için süslenip yola koyulan Elena, telefonunun bataryasının tükenmek üzere olduğunu fark edip, yol üzerindeki bara girmeye düşünür. Madrid' de gürültülü bir sokakta bulunan, görüntü itibariyle işlek mekanda hem telefonunu  şarj edip hem de bir şeyler içebileceği ufak bir mola vermeyi planlayan kahramanımız, normalde içeri adımını bile atmayacağı klasının çok altında bir leş barla karşılaşır. 
The Bar (aka El bar ) (2017)
Elena, yardımsever barmen Satur' un ilgisiyle batarya problemini çözmeye çalışırken, bir yandan da kendisini detaylıca süzen bar sakinlerinin taciz edici bakışlarına maruz kalır. Tam da bu sırada, ansızın kanlarını donduran beklenmedik bir şey olur. Kulaklığı takılı olduğu için herhangi bir ses duymayan Nacho dışında herkes silah sesinin gürültüsüyle irkilir. Bardan çıkan bir adam gözlerinin önünde başından vurularak, kan gölü halinde yere yığılmıştır. Büyük bir panik yaşayan kahramanlarımız, yardım çağırmak için hemen cep telefonlarına sarılırlar. Ancak bir şekilde sinyal alınamamaktadır. Dahası olayın hemen akabinde caddenin saldırı sebebiyle hızla boşaltılmış olması, deyim yerindeyse barda kapana kısılmalarına sebep olur. Bardan dışarı adım atma konusunda çekinceli yaklaşan grup, yardım için dışarı çıkan bir başka kişinin de benzer şekilde başından vurulmasıyla ikinci şoku yaşar. Gayriihtiyari, neler olup bittiğini öğrenene kadar barda kalmaya karar verirler. Televizyonu açıp, haberlere göz atan kahramanlarımız, alkol problemi sebebiyle işten atılmış eski bir polis olan Andres' in talimatlarını uygulamaya başlarlar. Çevresindeki panik ve koşuşturmadan en nihayetinde haberdar olan ve Andres' in patronluk taslamasından hoşlanmayan Nacho ise grup tarafından olağan şüpheli ilan edilir. Sakallarından ve görünüşünden ötürü terörist damgası yiyen ve Elena haricinde hoş görülmeyen kahramanımız, var gücüyle kendisini aklamaya çalışır. Öte yandan özel kostümlü askeri timlerin gelip etrafı ablukaya aldığını fark eden Elena, yardım için gelmediklerini keşfedip, bardan dışarıya sağ çıkamayacaklarını düşünür. Asıl tehlikenin dışarıda mı yoksa içeride mi olduğuna kafa yormaya başlayan kahramanlarımız, çeşitli komplo teorileri üretip, birbirlerini suçlarlar. Bu sırada tuvaleti kullanmak için bara giren şişman adamın, bütün gürültü ve hengameye rağmen hala içeride olduğunu anımsayan kahramanlarımız, yaşananlarla ilgisi olabileceğine karar verirler. Zaman aleyhlerine işlemektedir...



İyi; The Oxford Murders (2008) yapımından hatırladığımız başarılı yönetmen Álex de la Iglesia' ın güncel filmi. Oldukça sürükleyici ve eğlenceli bulduğum, gizem seviyesinin tatmin edici olduğu, pek çok kara mizah öğesinin başarıyla işlendiği, İspanyol sineması eseri bir korku- komedi yapımı. Son olarak grup dinamikleri gayet iyi olduğunu ve ilgi çekici diyalogların yer aldığını ekleyeyim.
Kötü; İlk yarısı itibariyle daha fazla gizem ve paranoya vaat etmesine rağmen, çehresi ve temposu değişen ikinci yarısı daha farklı kurgulanabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!