Side Effects (2013)

Fatih Varlık
0
Gerek iş hayatındaki bazı sorunlar, gerekse eşinin dört yıl aradan sonra hapishaneden tahliye edilmesiyle düzeni bozulan ve sıkıntılı günler geçiren Emily, intihar eğilimi olan genç bir bayandır. Depresyonu iliklerine kadar yaşayan kahramanımız, rutin bir hayatı olmasına rağmen stresle başa çıkmada ciddi sorunlar yaşamaktadır.
 Günün birinde tekerrür eden yeni bir intihar denemesinin ardından, acil serviste gözetim altındayken Dr. Banks ile tanışan Emily, iyi olduğunu söyleyerek zaman kaybetmeden  hastaneden ayrılmak ister. Deneyimli ve karizmatik bir doktor olan Banks ise Emily' i bu şartlar  altında taburcu olamayacağında ısrar eder. Zira yoğun depresyon belirtileri gösteren hastasıyla yakından ilgilenen kahramanımız, haftada birkaç gün özel muayenesini ziyaret etmesi koşuluyla gitmesine izin verir. Eşinin de eve dönmesiyle kendisine çeki düzen verip hayata daha sıkı bağlanmak isteyen Emily, vakit kaybetmeden terapi seanslarına katılmaya başlar. Çoğu zaman duygularını kontrol etmekte ve kendisini ifade edebilmede zorluklar yaşadığını vurgulayan kahramanımız, birkaç yıl öncesinde benzer bir tedavi için Dr. Siebert ile görüştüğünü anlatır. Emily' nin  sorunlarını çözebilmek için uzun mesailer harcayan Dr. Banks, Dr. Siebert' dan da hastanın geçmişiyle ilgili yardım alarak, en nihayetinde ilaç tedavisi denemeleri gerektiğini düşünür. Hali hazırda depresyon ilaçlarının billboardlar ve tv reklamlarını süslemesi, doğal olarak son derece popüler olması, iyileşmek için yoğun çaba harcayan Emily' i ikna etmeye yeterli olur. Dr. Banks' in tavsiyesi üzerine bilimsel olarak beyindeki serotonin salgısını arttırarak pek çok hastaya yardımcı olduğu kanıtlanan bir ilacı kullanmayı kabul eden Emily, çok geçmeden; bulantı, baş ağrısı, aşırı yorgunluk gibi bazı yan etkiler hisseder. Dahası ilacın bünyesinde uyurgezerlik etkisi de tetiklemesiyle, gecenin bir yarısında bilinçsizce evde dolaşmaya başlayan kahramanımız, eşi başta olmak üzere tüm arkadaşlarını da tedirgin eder. İlaç tedavisinin ikinci aşamasında, arkadaşlarından aldığı tavsiyelerle yardımcı ikinci bir depresyon ilacı daha kullanan Emily, daha iyi hissetmeye başladığından dem vurup, Dr. Banks' in tedavisinin gerçekten de işe yaradığını düşünür. Tam her şey normalleşmeye başlamışken, bir gece yarısı uyandığında eşini kanlar içinde yere düşmüş halde bulan Emily, olayı polislere rapor etse de ne yazık ki çok geç kalır. Cinayetle ilgili soruşturmayı yöneten dedektifler, baş şüpheli olarak gördükleri Emily' nin kullandığı depresyon ilaçları üzerine yoğunlaşırlar. Olayın gündeme oturmasıyla Emily' nin doktoru ve ilaçları tavsiye eden kişi olarak zan altında kalan Dr. Banks, mesleğini ve tüm maddi birikimlerini kaybetme tehdidiyle yüzleşmek zorundadır. Mahkeme ise henüz yeni başlamıştır...


İyi; Oyunculuk, kurgu ve soundtracklerin gayet başarılı olduğu, sürükleyici bir psikolojik- gerilim filmi. Diyaloglar ilgi çekici, gizem seviyesi de tatmin edici düzeyde.
Kötü; Zaman zaman ağır ilerleyen kurgu, sıkıcı bir hale bürünebiliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!