Ryde (2016)

Fatih Varlık
0
Ryde (2016)
Uber ve Lyft benzeri günümüzde sıklıkla tercih edilen sürücü çağırma uygulamalarından bir yenisi olan Ryde, mobil uygulaması ve kullanışlı arayüzü ile pek çok kişi tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Teknolojinin çok hızlı gelişimi ve taşınabilir akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla, konvansiyonel taksi sektörünü ele geçirmeye başlayan Ryde, hem ucuz olması hem de sanki bir arkadaşın seni evine bırakıyor hissi vermesinden ötürü daha konforlu görünmektedir. Peki; gecenin bir yarısı, tenha bir yol kenarında hiç tanımadığınız birinin arabasına binmek gerçekten de güvenilir midir?
Ryde (2016)
Erkek arkadaşı Marcus ile ciddi sorunlar yaşayan Jasmine, ilişkilerinin gel-gitlerinden bunalmaya başlamış genç bir bayandır. Bir arkadaşının doğum günü partisi için hazırlanan kahramanımız, her halinde isteksiz olduğu belli olan Marcus' un da katılmasıyla parti için yola koyulur. Ryde uygulaması üzerinden yakınlardaki bir sürücüye konumunu atan Marcus, çok geçmeden aracın gelmesiyle yine uygulama üzerinden sürücüye yolladığı adrese sürmesini ister. Kendisini Karl olarak tanıtan sürücü, genç çiftimizi bara bıraktıktan sonra, Jasmine' e Ryde üzerinden direkt kendisini çağırabileceği bir kodu iletir. Böylelikle uygulamadan ötürü gerçekleşen bazı kesintilerin önüne geçebildiğini söyler. Tekrar yola koyulan ve mesaisine kaldığı yerden devam eden Karl, aynı muhitte takılıp, uygulama üzerinden deyim yerindeyse yeni müşteri avına çıkar. Öte yandan gecenin ilerleyen saatlerinde Marcus' un tavırlarından rahatsız olan ve hayal kırıklığına uğramış halde eve dönmek isteyen Jasmine, yeniden Karl ' a konumunu yollar. Hoşbeş muhabbetinde pek de başarılı olmadığı her halinden belli olan Karl, Jasmine ile diyalog kurma ve onu teselli edebilme uğraşına girişir. Ancak henüz yeni tanıştığı birini, hele ki bu kişi Ryde üzerinden tuttuğu bir sürücü olduğu için kibarca geri çeviren ve konuşmayı sonlandıran Jasmine, başka şeylere konsantre olmaya çalışır. Zaman ilerledikçe Karl' ın tavır ve davranışlarında gariplikler gözlemleyen kahramanımız bir an evvel evine dönmek istediğini iletir. Ancak uygulama üzerinden sadece bir iki tıklamayla hızlıca edinebildiği Ryde'dan, sağ salim kurtulabilmek hiç de kolay olmayacaktır...

İyi; Atmosfer ve giderek tırmanan gerilim yönünden başarılı bulduğum, tipik bir yol- gerilim filmi. Tarzdan beklentimiz dahilinde olan araç içi uzun sahneler ve diyaloglar mevcut. Oyunculuk fena değil, soundtrackler gayet başarılı.
Kötü; Gizem seviyesi bir tık daha yüksek olsa, daha başarılı bir yapım olabilirmiş. Bu haliyle klişe, tahmin edilebilir bir kurguda ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!