2017 yılının en iyi 10 korku-gerilim filmi

Fatih Varlık
0
2017 yılının en iyi 10 korku-gerilim filmi

Artık bir afterdarkhorrormovies klasiği haline gelen, geride bırakmaya hazırlandığımız yılın en iyi korku- gerilim filmleri derlemesinden oluşan yıl sonu listesini takipçilerimizle paylaşıyorum. Umarım 2018 yılı da en az 2017 yılı kadar korku- gerilim sevenleri mutlu etmeyi başarır. Listedeki filmlerin rastgele sıralandıklarını hatırlatarak başlayayım;

2017 yılının en iyi 10 korku-gerilim filmi

Wind River (2017)
Amerika' nın Wyoming eyaletinde bulunan, dağlık ve engebeli topraklardan oluşan kızılderili bölgesi 'Wind River' olarak bilinmektedir. Ağustos' un en sıcak gününde bile dağların tepesinde kar bulunan ve yılın büyük bölümünü dondurucu soğuklar altında geçiren bölgede, nüfusun çoğunu oluşturan kızılderililer dağınık bir yerleşim göstermektedir. FBI' ın bile sadece cinayet vakalarında dahil olabildiği topraklar, kızılderili bürosu tarafından idare edilmektedir. (devamı)



The Discovery (2017)

Dr. Harber, ölümden sonraki yaşamla ilgili çalışmalar yapan ve edindiği çarpıcı bulgularla sık sık gündeme gelen tanınmış bir bilim adamıdır. Kırk küsür yıldır ölümden sonra insanları neler beklediği hususunda kafa yoran Dr. Harber, en nihayetinde tüm bilimsel olasılıkları inceleyip, keşif adını verdiği bulguyla insanların karşısına çıkar. Esasında ölümden sonraki yaşamın varlığı yerine yeni bir varoluş boyutu kavramını yeğleyen kahramanımız, çalışmalarını gözlerden uzakta... (devamı)




Split (2016)

Dr. Karen' ın özel hastalarından biri olan Barry, çoklu kişilik bozukluğundan muzdariptir. Esasında Kevin' in vücudunda yaşayan 23 farklı kişilikten biri olan Barry, kendi deyimiyle ışığı taşıyan yani diğer kişilikleri baskılayabilen karakter olarak Dr. Karen ile seanslara katılmaktadır. (devamı)




Mother! (2017)
Gözlerden uzakta, ormanın derinlerinde bulunan eski bir malikanede yaşayan çift, kendilerini dış dünyadan tamamen izole etmiş, yalnızca ilişkilerine odaklanmıştır. Yaşça büyük olan, tanınmış bir şair olan adam, zamanının çoğunu yeni bir şeyler karalayabilmek ve eski günlerdeki gibi eserler verebilmek için harcamaktadır. İlham kaynağı olarak gördüğü genç eşi ise büyük bir yangın sonrasında kül olan malikaneyi... (devamı)



Get Out (2017)
Kız arkadaşı Rose ile yaklaşık beş aydır mutlu bir birliktelikleri olan Chris, ilişkilerini yeni bir boyuta taşımaya hazırlanmaktadır. Tanınmış ünlü bir nörolog olan Dean Armitage' ın kızı olan Rose, Chris' i ailesiyle tanıştırmaya karar verir. Ailesine sürekli Chris' den bahsetse de onun siyahi biri olduğundan söz etmeyen ve ailesinin ırkçı olmadığını yenileyerek kendisini savunan Rose, Chris' in aksine herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşünmektedir. (devamı)



Life (2017)
Uluslararası Uzay İstasyonu, yaklaşık sekiz ay süren Mars görevinin ardından çok kıymetli toprak numuneleriyle birlikte yörünge yolculuğuna hazırlanır. Ancak Pilgrim kapsülünün zarar görmesi neticesinde numunelerin tehlikeye girmesi tüm ekibin yoğun çaba sarf etmesi gereken büyük bir probleme dönüşür. (devamı




Contratiempo (aka The Invisible Guest) (2016)

Adrián Doria, oldukça varlıklı genç bir iş adamı olup, Asya piyasasında yaptığı ses getiren anlaşmaların ardından, ülkede yılın iş adamı olarak onurlandırılır. Paranın ve şöhretin yanı sıra, eşi ve minik kızından oluşan çekirdek ailesine rağmen, mutluluğu bulamayan ve fotoğrafçı sevgilisi Laura ile sık sık kaçamaklar yapan kahramanımız, Fransa gezisi için evden ayrılır. (devamı)




Better Watch Out (2016)

Noel gecesini, uzun yıllardır bebek bakıcısı olarak çalıştığı Lerner ailesinin evinde geçirecek olan Ashley, ev sahiplerinin parti için ayrılmasıyla Luke ile baş başa kalır. Sevgilisi ile sorunlar yaşayan kahramanımız, hem para kazanmak hem de biraz kafa dağıtmak için, çocukluğunu bildiği Luke ile Noel gecesinde vakit geçirmeyi tercih etmiştir... (devamı)





A Cure for Wellness (2016)
Borsadaki sert düşüşün ardından, hisselerin giderek değer kaybetmesi ve küresel finans şirketinin büyük bir dar boğaza sürüklenmesi üzerine şirketi kurtarabilmek için icra kurulu toplanır. Son birkaç yıldır başarılarıyla merdivenleri hızlı tırmanan Lockhart' da davetliler arasındadır. Yönetim kurulu, şirket CEO' su Pembroke' un bir an evvel ortaya çıkmasını istemektedir. Zira Pembroke' un sağlığı üzerinden piyasa da manipülasyonlar yapılmakta..(devamı)



The Void (2016)
Deneyimli polis memuru Daniel, gece nöbeti devriyesi sırasında karşısına çıkan yaralı genci bir an evvel hastaneye yetiştirmek için aceleyle yola koyulur. Gencin şiddetli kanaması olduğunu fark eden kahramanımız, yakın olmasından ötürü -bir süredir taşınma hazırlıklarından dolayı tam kapasite hizmet veremeseler de- Marsh Country acil bakım ünitesini tercih eder. (devamı)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!