The Ritual (2017)

Fatih Varlık
0
The Ritual (2017)
Üniversitede yıllarından beri sık sık görüşmeye devam eden beş yakın arkadaş, birlikte daha iyi vakit geçirebilmek için eğlenceli olabilecek bir aktivite arayışına girerler. Keyifli bir muhabbetin akabinde birbiri ardına önerileri sıralayan kahramanlarımız, hızla akıp giden zamanı göz ardı ederek sokakta ilerlemeye devam ederler. İçecek bir şeyler alabilmek için ufak bir marketin yolunu tutan Luke ve Robert, kendilerini ansızın kan donduran bir gasp olayın ortasında bulurlar. Robert' ın soyguncular tarafından canice katledilmesiyle sonuçlanan gece, kahramanlarımız arasında büyük bir travmaya sebep olur.
The Ritual (2017)
Yaşanan üzücü olayın ardından, Robert'ı yad etmek için onun önerisini gerçekleştirmeye karar veren kahramanlarımız, İsveç' de birkaç gün sürecek uzun bir doğa yürüyüşüne çıkıp, kamp yapmaya karar verirler. İlk gece doğada çadır kurup, ardından kiraladıkları pansiyona ulaşmak için yürüyüşü sürdürecek olan yakın dostlar, Dom' un ayak bileğini burkması üzerine daha kestirme bir yol arayışına girerler. Rotayı çizen ve aynı zamanda arkadaşlarına liderlik eden Hutch, Dom' un durumunun ciddiyetini kavrayarak, mesafeyi kısaltacak orman yolundan gitmenin uygun olacağını dillendirir. Normalde 14 saat sonrasında ulaşabilecekleri pansiyona artık çok daha kısa bir sürede ulaşma fikri, yorgunluk belirtileri gösteren kahramanlarımızın kulağına epey mantıklı gelir. Uzun ağaçlarla kaplı, patikalarla çevrili ormanda ilerlemeye başlayan Hutch ve arkadaşları, havanın kararması ve şiddetli yağmurun aniden bastırması sonrasında sığınabilecekleri bir yer arayışına girerler. Ormanın derinliklerinde terk edilmiş, tahtadan bir baraka bulan kahramanlarımız, görünüşüne aldırış etmeden geceyi burada geçirebileceklerini düşünürler. Öte yandan eve girdikleri andan itibaren, tekinsiz atmosferi iliklerine kadar hissetmeye başlayan Luke, bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir. Zira evin çevresindeki ağaçlara kazanmış bir takım sembolleri fark eden kahramanımız, bir yandan da ormanda bir şeylerin hareket ettiğinden ve gizemli bir şekilde takip edildiklerinden şüphelenmektedir. Günün ilk ışıklarıyla beraber uyanıp, bir an evvel burayı terk etmek için sözleşen kahramanlarımız, hiç içlerine sinmese de korkuyla uykuya dalarlar. Gecenin geç saatlerinde dehşet içerisinde uyanan kahramanlarımız, kendilerini zaman ve mekan kavramlarının ötesinde yanılsamalarla dolu bir kabusun orta yerinde bulurlar. İlk iş olarak apar topar hazırlanıp barakayı terk eden dörtlümüz, ormandan bir an evvel çıkabilmek için her yolu denemeye başlarlar. Ancak pusulaları şaşmakta, yön duyguları giderek yok olmaktadır. Adeta bir labirentin içerisinde çaresizce dolanmaya ve kendi etraflarında dönüp durmaya mahkum olan kahramanlarımız, bunlar da yetmezmiş gibi çok geçmeden başlarına gelenlerden ötürü birbirlerini suçlamaya başlarlar. İşin kötüsü hava yeniden kararmaktadır...

İyi; The Signal (2007),V/H/S (2012), Southbound (2015) gibi başarılı korku- gerilim yapımlarından tanıdığımız David Bruckner imzalı bir başka izlemeye değer alternatif olan 'The Ritual', gizem- gerilim sevenlerin ilgisini çekebilecek bir film. Grup dinamiklerini başarılı bulduğum, gizem seviyesi tatmin edici, başarılı bir korku- gerilim filmi. Görseller, soundtrackler ve oyunculuk da başarılı.
Kötü; Senaryo olarak pek çok klişeyi barındırıyor. İlk yarısı itibariyle güçlü bir başlangıca sahip olsa da ikinci yarısı ne yazık ki vasatı aşamıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!