Annihilation (2018)

Fatih Varlık
1
 Annihilation (2018)
Asker olan eşi Kane' in gizli bir görev sonrasında ortadan kaybolması ve bir daha haber alınamaması üzerine, yaklaşık bir yıldır üstesinden gelmeye çalıştığı büyük bir hezeyanın içeresinde boğulan Lena, geçmişi bir türlü silip atamamaktadır. Günün birinde Kane' in çat katı gelmesi sonrasında büyük bir şok yaşayan kahramanımız, neler olup bittiğini sorgulasa da tatmin edici cevaplar almayı bir türlü başaramaz. Dahası Kane' in eski halinden de eser yoktur hani. Bir hayli solgun görünmekte, hiçbir şey anımsamadığı dillendirmektedir. 
 Annihilation (2018)
Gözlerini hastane benzeri bir odada açan Lena, hemen yanı başında kendisini psikolog olarak tanıtan Dr. Ventress isimli bir bayanın, ardı arkası kesilmeyen sorularına maruz kalır. Çok geçmeden bulundukları yerin gizli bir askeri üs olduğunu anlayan kahramanımız, olayların bir şekilde Kane ile ilgisi olduğunu düşünmeye başlar. Neyse ki  kocasının hayatta olduğunu öğrenen ve derin bir nefes alan Lena, neden burada tutuldukları sorusunu yöneltir. Durum sanılandan da ciddidir. İnsan aklının ötesinde, sadece teoriler üretebildikleri kadar doğa üstü bir fenomen gün yüzüne çıkmıştır. Ventress, yaklaşık üç yıl önce başlayan bu olayın, Blackwater Ulusal Parkı' da ansızın ortaya çıkan bir fenerin, parıltı adını verdikleri bir tür radyasyon yaydığını anlatır. Öncesinde insansız hava araçları, hayvanlar ve en nihayetinde özel görevliler gönderdiklerini ve Kane dışında hiç bir istisnanın geri dönmediğini de ekler. İşin kötü yanı parıltının giderek genişlediğini ve hızla yayıldığını endişeyle vurgular. Kane' nin son halini göz önüne alan ve parıltıyı kendi gözleriyle görmek, hissetmek isteyen Lane, aynı zamanda biyoloji profesörü olduğunu da ekleyerek, yeni keşif ekibinin bir parçası olma hususunda diretir. Mevcut iki senaryoyu da anlatan Ventress, ya giden grupları bir şeyin yok ettiğini ya da bir çılgınlık haliyle birbirlerini yok ettikleri uyarısında bulunur. Kaldı ki parıltının içerisinde, gönderilen ekiplerle hiç bir şekilde radyo ya da telsiz teması kurulamadığını, başlarına gerçekte neler geldiği konusunda emin olamayacaklarını da söyler. Lena, bunun bir intihar görevi olduğunu bile bile kabul eder. Sonuç itibariyle dahil olmayı başaran kahramanımız; bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacıdan oluşan keşif ekibiyle parıltının gizemini çözebilmek için, merkezindeki fenere doğru yola çıkar. Kahramanlarımızı bir dizi doğa üstü olay ve anlam vermekte zorlanacakları fenomenler beklemektedir...


İyi; Ex Machina (2014) 'dan hatırlayacağınız, başarılı yönetmen Alex Garland' ın güncel yapımı olan Annihilation (2018), pek çok yönden bilim-kurgu, fantastik korku karışımı filmlerden hoşlananları tatmin edebilecek düzeyde. Baştan sona sürükleyici kurgusu ve merak uyandıran gizemli atmosferiyle göz atılması gereken, izlerken maceraya dahil olacağınız, başarılı bir fantastik alternatif. Soundtrackler ve görsellerin de kayda değer olduğunu ekleyeyim.
Kötü; Daha yüksek bir bütçeyle, çok daha ilgi çekici olabilecek bir senaryoya dönüşebilirdi. Mantık hataları da göze çarpmıyor değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!