Delirium (2018)

Fatih Varlık
0
Delirium (2018)
Babasının gizemli intiharı hakkında kaygılarını dile getiren Tom, psikiyatristi ile yaptığı son terapinin ardından akıl hastanesinden çıkarılır. Uzun yıllar koğuşundan ayrılmak için gün sayan kahramanımız; ayağına metal bir kelepçe takılarak, ailesine ait bir malikanede ev hapsine alınır. Kendisiyle ilgilenen polis memuru Brody, bir aylık süre içerisinde gözünün üstünde olduğunu hatırlatıp, özgürlüğüne kavuşmak istiyorsa kurallara uyması gerektiği hususunda ciddi uyarılarda bulunur. 
Delirium (2018)
Ev hapsinde olmasının yanı sıra, günün herhangi bir zamanında çalabilecek olan telefona hızla cevap vermesi gereken kahramanımız, her şeyi kabul edip olabildiğince uyumlu davranmaktadır. Brody' nin evden ayrılmasıyla bir başına kalan Tom, çocukluğunun geçtiği odaya göz atmak için malikaneyi keşfe koyulur. Eski eşyalarını ve oyuncaklarını tozlu kutuların içinden itinayla çıkaran kahramanımız, yıllardır özlemini duyduğu nostaljiyi yaşamaya koyulur. Özgürlüğüne kavuşabilmesi için ev hapsinden bir ay geçirecek olmanın çok da sıkıntı olmayacağına ikna olur. Malikanede geçen ilk gecenin ardından, bir takım gürültüler ve yanılsamalar görmeye başlayan Tom, ilaçlarını aksatmasının bu duruma sebep olabileceğini düşünür. Ancak çok geçmeden telefonda beliren çağrılar ve kimsenin karşılık vermemesi sinirlerini tahrip etmeye başlar. Evde yalnız olmayabileceğini fikrini iyiden iyiye değerlendirmeye başlayan ve dehşete kapılan kahramanımız, evin çeşitli odalarını gözetleyebilen gizli bir tünel olduğunu keşfeder. Öte yandan sürekli ölmüş babasının evde dolaştığı hissine kapılan ve burada istenmediğini sezen Tom, malikanenin perili olduğunu düşünür. Bir geceyi daha güç bela geçirmeyi başaran kahramanımız, ansızın ortaya çıkan abisi Alex' in şaşkınlığını yaşar. Zira çocukluk yıllarında vuku bulan elim olayın ardından Alex' in hapishaneye, kendisinin ise akıl hastanesine yatırılmasının üzerinden neredeyse 15 sene geçmiştir. Dahası Alex pek de sevecen görünmemektedir, eve dönme sebebi ise babasının kayıp servetidir...



İyi; The Last House on the Left (2009) filminden hatırlayacağınız başarılı yönetmen Dennis Iliadis' ın güncel filmi olan 'Delirium', atmosfer ve görseller olarak kayda değer bulduğum, oyunculuk seviyesi de tatmin edici olan sürükleyici bir yapım.
Kötü; Kurgusal kopukluklar ve mantık hataları mevcut. Gizem seviyesi daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!