The Endless (2017)

Fatih Varlık
0
The Endless (2017)
İnsanoğlunun en eski ve en kuvvetli duygusu korkudur, ve en eski ve en kuvvetli korku da bilinmeyendir...        ( H. P. Lovecraft )
Aaron ve Justin, iki erkek kardeş, yıllar önce kaçtıkları tuhaf tarikattan kilometrelerce ötede yeni bir yaşam kurmuştur. Ancak bir türlü iç huzuru yakalamayan kahramanlarımız, özellikle Aaron' un hezeyanlarının giderek şiddetlenmesiyle ızdırap dolu bir yaşam sürmektedirler. Yaşça kendisinden epey küçük kardeşini beladan uzak tutabilmek ve mutlu edebilmek için elinden geleni yapan Justin, ailesinden arta kalan tek şey olan Aaron' a sıkı sıkıya bağlıdır. Ancak fazlasıyla içine kapanık biri olan ve kendi dünyasında yaşayan Aaron' ı bir türlü çocukluk anılarından uzaklaştıramamaktadır. 
The Endless (2017)
Günün birinde eskiden üyesi oldukları gizemli tarikattan kripto bir video mesaj alan kahramanlarımız neler olup bittiğini sorgulamaya başlarlar. Justin' i ikna etmek için elinden geleni yapan Aaron, yeniden ormanın içinde bulunan gözlerden uzaktaki o tarikatın kampına gitmeleri gerektiği hususunda epeyce ısrarcıdır. Zaten halihazırda hayattan bir beklentisi olmadığını ve iç dünyasında eksik olan şeyi ancak orada tamamlayabileceğini düşünen Aaron, nihayetinde sadece bir gece kalabilmek için abisinin de onayını alır. Uzun bir araba yolculuğunun ardından, tarikatın kampına ulaşan kahramanlarımız, halihazırda Hal' ın kılavuzluk ettiği, hayal meyal hatırladıkları eski arkadaşlarını da görmüş olurlar. İlk dikkatlerini çeken şey, herkesin neredeyse yıllar öncesinde bıraktıkları kadar genç kalması ve neşelerinin yerinde olmasıdır. Bu durumu sağlıklı yiyecekler, stresden uzak yaşam ve kendi ürettikleri biraya bağlayan Hal, geçmişte olanlara çoktan sünger çektiklerini söyleyip, kardeşlere yeniden kucak açmaya hazır olduklarını ekler. Yıllardır kafasını kurcalayan şüpheler ve kardeşini koruma güdüsüyle hareket eden Justin, sadece birkaç gün kalıp geri dönecekleri hususunda kararlıdır. Çevreye göz atmaya başlayan ve insanlarla kaynaşan Aaron ise abisinin aksine halinden epey memnun görünmektedir. Bol bol bira tüketen ve Anna' nın arkadaşlığından epeyce keyif alan kahramanımız, tarikatın tuhaf ritüellerini izlemeye ve onların bir parçası haline gelmeye başlar. Dahası yıllar sonra yeniden huzuru bulduğunu itiraf edip, sonsuza kadar burada kalmaları gerektiğini dillendir. Sık sık tek başına yürüyüşler yapan Justin ise bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir. Zira çevresinde bir takım mistik olayların farkına varan kahramanımız, Hal' dan istediği cevapları alamayınca, daha da agresifleşmeye başlar. Hal ise herkesin kendi gerçeklerini ancak kendi tarzında bulabileceklerini söyler. Onun bu bilmeceli konuşmalarından sıkılmaya başlayan ve başlarına bir şey gelmeden kampı terketmeyi planlayan Justin ise etraftaki bazı doğa üstü fenomenleri korkuyla keşfeder. Fazla zamanları kalmadığını hisseden kahramanımız bir an evvel kardeşini bulmalıdır...

İyi; Resolution (2012) ve Spring (2014) filmlerinde de yönetmen koltuğunu paylaşan Justin Benson ve Aaron Moorhead imzalı, bağımsız korku- gerilim sineması örneklerinden biri olan 'The Endless', baştan sona paranoyalarla dolu, gizem seviyesi yüksek bir yapım. Tekinsiz bir atmosfer sahip, Lovecraft vari bir evrende geçen 'The Endless' düşük bütçesine rağmen, türü sevenlerin göz atılması gereken bir alternatif.
Kötü; Hareketli bir yapım olmadığı için filmin süresi biraz uzun gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!