Attack the Block (2011)

Fatih Varlık
0
Güney Londra’da yoksul bir semtin gençleri Moses önderliğinde ufak çaplı bir çete kurmuştur.Zaman zaman yollarını bulabilmek adına,ufak hırsızlıklar,hap ve soygun işleri yapmaktadırlar.Günün birinde semte yeni taşınan Sam’i soyan kahramanlarımız,aynı günün gecesinde yıldız yağmuruna benzer şekilde gökyüzünde tuhaf bir hareketlilik olduğunu anlarlar.Evet ! kendi kurallarını koydukları semtlerinde artık yalnız değildirler.Bu bir uzaylı istilasıdır…
Gözünü karartan çetemiz,Moses önderliğinde uzaylılardan birini alt edecektir.Dahası onu satarak para kazanmayı düşünen kahramanlarımız;semtin asıl lideri olan,uyuşturucu trafiğini yöneten Hi-Hatz’in korunaklı dairesini ziyaret ederler.Artık Moses büyük düşünmektedir ve yaptıkları bu hizmet sonrasında Hi-Hatz’in sağ kolu olmayı planlamaktadır.Tam yaratığı Hi-Hatz’in korunağına emanet ederek oradan ayrılan Moses,çetesinin yeni uzaylıların çevrelerinde belirdiğini görmesi ile ava çıkacaktır.Amaç basittir ne kadar uzaylı yakalarlarsa ödülü de o kadar büyük olacaktır.
Zamanla uzaylı istilasının basit bir oyundan ziyade ölümcül bir kovalamacaya dönüşmesi üzerine,olaylara polislerin de karışması ile hareket alanı giderek daralan çetemiz,ne yazık ki Hi-Hatz’ide karşılarına almak zorunda kalacaklar.Sığınmak amacıyla Sam’in evini mesken tutacak olan gençler,neden olayların kendileri odaklı geliştiğinin ise sonunda anlayabileceklerdir. Hi-Hatz’in korunaklı dairesini,uzaylılardan uzak durabilmek için tek şansları olarak düşünen çetemiz,Brewis’in biyoloji bilgisi sayesinde uzaylıların ne istediklerini kavrayacaklardır.
Çetenin lideri Moses için artık sorumluluk alma zamanı gelmiştir.Arkadaşlarını ve semtini korumak amacıyla,garabet uzaylılara rağmen yola koyulan kahramanımız,başlattığı uzaylı istilasını sonlandırabilecek tek kişidir.Hazırlıklarını tamamlayarak kendi dairenin yolunu tutan Moses,ya koruyamadığı bazı arkadaşları gibi yok olacaktır ya da uzaylıları haklayarak lokal bir kahraman olacaktır.


İyi; Shaun of Dead’in yapımcılarından yine korku-komedi karışımı absürd bir yapım.
Kötü;Son çeyrek ansızın keskin bir dönüşle epik atmosfere teslim oluyor.
Gereksiz;Uzaylı modellemeleri vs tatmin edici değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!