Captifs (2010)

Fatih Varlık
0
Çocukken en yakın arkadaşı Laura’nın kuduz bir köpeğinin saldırısına uğrayarak ölmesine şahit olan Carole,yıllar sonra halen o günün travmasını atlatamasa da,hemşire olarak insanlara yardım etme yolunu seçmiştir.Hastaneden iş arkadaşları Mathias ve Samir ile beraber tıbbi malzemeleri nakil etmek üzere uzun bir yolculuğa çıkan kahramanlarımız,askerlerin izole ettiği yol sonrasında,pek de tekin görünmeyen orman yoluna saparlar.Tahmininiz üzere bu seçim onlar için hayırlı olmayacaktır.
Yüzleri maskeli,ellerinde uzun namlulu tüfekler bulunan iki kişi yollarını kesmiştir.Dahası kafilemizi paketleyip,taşıtlarındaki bir kafesin içerisine atmışlardır.Kısa bir yolculuğun akabinde kendilerini yer altı hücreleri olarak tabir edebileceğimiz,demir parmaklıklarla çevrili minik odalarda bulan kahramanlarımız,başlarına neler geldiğini sorgulaya dursunlar;beyaz önlüklü garip bir doktorda yanı başlarında belirir.Mathias'ın yarası ile ilgilenen doktor belli ki yardımsever birisidir :D
Boom! Carole ve arkadaşları ne yazık ki organ mafyasının eline düşmüştür.Dahası sadece onlar değil,hazırda birkaç talihsiz insan da oracıkta kilitlidir.Hücrelerinin bulunduğu L tipi diyebileceğimiz koridorların duvarındaki bir telefondan gelen bilgiler doğrultusunda,sırayla tutsaklar ameliyata alınmaktadır.Ancak göz dikilen şey kurbanlarımız herhangi bir uzuvu ya da organı değildir.Mafya onların tüm hayati organlarına istemektedir.
Zamanla Samir’in de gözlerinin önünde parçalanması ile buradan kaçış yolu aramaya devam eden Mathias ve Carole,bakalım lanet yer altı hapishanesinden kurtulabilecek midir?Bu arada hemen Carole’un yan hücresinde bulunan minik bir kız ise kaçış planların daha da kompleks hale gelmesine neden olacaktır.Bu arada garabet telefonun da Carole için çalması her şeyi altüst etmeye yetecektir.


İyi;Oyunculuk fena değil,kurgu sıkmıyor.
Kötü;Klişe giriş,ormanda alternatif yol arama sevdası.
Gereksiz;Askerler (?)
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!