Alterscape (2018)

Fatih Varlık
0
Alterscape (2018)
Başarısız bir intihar girişiminin ardından yoğun bir depresyonun içerisinde kaybolmaya başlayan Miller; giderek hissizleşmekte, doğal olarak da hayattan zevk alamamaktadır. Kardeşini Körfez Savaşı'nda kaybettiği günden beri bir türlü rutin hayatına dönemeyen kahramanımız, eski terapisti John' un ilgisi sayesinde hayata tutunmaya çalışmaktadır. 
Alterscape (2018)
Son olarak işinden de kovulan Miller, tam da sıfırı tüketmek üzereyken, John' un ısrarları üzerine deneysel bir tedavi için gönüllü olmayı kabul eder. Gözlerden uzak bir laboratuvarda insan duyguları üzerine çalışan Dr.Nash ve onun patronu Loro ile tanışan kahramanımız, tedirliğini bir türlü yenemese de kaybedecek bir şeyi kalmadığını düşünerek tedaviye hazır olduğunu söyler. Dr. Nash yaptıkları şeyin kabaca geçmişte yaşanan anıların gözlemlenmesinin yanı sıra, vücut dışı bir deneyim sunacaklarını anlatarak, beyin dalgalarının ve salgılanan kimyasalların an ve an kayıt edileceğini ve bu sayede onu depresyona sürükleyen şeyin ne olduğunu teşhis edebileceklerini vurgular. İlk seansın başlamasıyla birlikte, Miller' ın çok nadir rastlanılan bir beyin yapısına sahip olduğunu keşfeden Dr. Nash, tüm zamanını edindiği bulguları yorumlamaya harcar. Öte yandan seansın sonrasında laboratuvarı terk eden ve evinin yolunu tutan Miller, günler sonra yeniden eski duygularının canlandığını hissetmeye başlar. Projenin perde arkasındaki Loro' nun ise birtakım gizli amaçları vardır, Miller sayesinde önemli bir keşfin kıyısında olduğunu düşünmektedir. Dr. Nash' den Miller' ın sınırlarını olabildiğince zorlamasını akabinde deneyin belirsizliklerle dolu bir sonraki aşamaya geçmesini ister. Miller ise her şeyden habersiz, anıları ve gerçeklik arasına sıkışmış şekilde başına gelecekleri beklemektedir...

İyi; Atmosfer ve oyunculuk olarak izlenilmesi gereken, kurgusal anlamda da beğenimi kazanan, paranoyalarla dolu bilim- kurgu sevenler için alternatif bir yapım.
Kötü; Sıkıcı, yer yer temposuz ilerleyen film, kopuk bir senaryo hissi verebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!