Wind Chill (2007)

Fatih Varlık
1
Wind Chill (2007)
İki kolej öğrencisi  yılbaşı arifesinde evlerinde olabilmek için Delaware'e arabayla gitmeyi kararlaştırırlar.Maksat bilet bulamadıkları için yol masrafları bölüşerek daha konforlu bir yolculuk yapmaktır.Esasında birbirleriyle tanışmamış olsalar da zaman zaman kalabalık derslerde aynı sınıfı paylaşan kahramanlarımız rastlantısal :D şekilde bir araya gelirler.
Wind Chill (2007)
Yaklaşık altı saatlik bir sürüş için yol arkadaşlığı yapacak olan ikilimiz,bir süre otobanda devam ettikten sonra petrol istasyonuna uğrayarak ihtiyaçlarını karşılarlar.Bu sırada radyodan edindikleri bilgiye göre şiddetli bir kar fırtınası yaklaşmaktadır.Ellerini çabuk tutan kahramanlarımız vakit kaybetmeden yeniden yola koyulurlar.Çok geçmeden oğlanın tavsiyesiyle otobandan sıkılıp,manzaralı dağ yoluna giren ikilimiz,in cinin top oynadığı karanlık yolda ilerlerken birinin arabalarına vur kaç yapması ile kaza atlatırlar.Ne yazık ki arabaları hasar görmüş çalışacak durumda değildir.Dahası kızın telefonu sinyal alamamaktadır.Dağın başında ıssız bir yolda dondurucu soğuğa esir olan ikilimiz arabada bekleyerek yoldan birilerinin geçmesini umarlar.Sohbet ederek uykuya dalmamaya çalışan gençler bir dizi gariplikle de uğraşmak zorunda kalırlar.Keza etrafta gizemli şeyler olmakta 1953 yılında şu an bulundukları bölgede yaşanan bir kazaya dair yanılsamalar görmektedirler.Oğlan sabah olmasını daha fazla bekleyemeyip yol üzerinde geçtikleri petrol istasyona gidip yardım çağırmayı planlar.Ancak durum sandığından daha da karmaşıktır.

İyi;Karlı atmosfer ve mekan seçimi son derece başarılı.Kurgu sürükleyici,Gizem seviyesi yüksek,oyunculuk tatmin edici.Soundtrackler Clint Mansell imzalı.
Kötü;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Bu film anca şöyle açıklayabilirim. "Çok iyide değil, kötüde." İzlerken hep bi yerde bi patlama falan olmasını bekledim fakat bir türlü bu isteğim gerçekleşmedi. Bazı yerler özellikle çok sıkıcıydı. 6/10

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !