What the Waters Left Behind (2017)

Fatih Varlık
2
What the Waters Left Behind (2017)
Yıllar önce büyük bir afet sonrasında sular altında kalan Epecuen; hayalet kasaba izlenimi veren, viranelerle dolu terk edilmiş bir yerleşkedir. Kasabanın mazisinden etkilenen ve sel baskını sonrası olan bitenleri belgesel haline getirmeyi planlayan Vasco, bir grup iş arkadaşı ve ekipmanlarıyla birlikte Epecuen' in yolunu tutar. 
What the Waters Left Behind (2017)
Emektar karavanlarıyla yola çıkan kahramanlarımız, giderek şehirden ve yerleşim birimlerinden uzaklaşıp kırsal Epecuen bölgesine doğru direksiyon sallamaktadır. Döküntü bir benzin istasyonunda mola verip yakıt almayı planlayan gençler; birbirinden tuhaf, ürpertici karakterin karşılarına çıkmasıyla, buralara nereden düştük edasında hızla işlerini görmeye çalışırlar. Vasco' nu  ekibinde teknik elemanların ve kız arkadaşının yanı sıra  gruba rehberlik eden Carla da yer almaktadır. Sel felaketi yaşandığında küçük bir çocuk olduğunu ve hayatta kalmayı başaran azınlık içerinde yer aldığı için şanslı olduğunu dillendiren Carla, aynı zamanda belgeselin de başrol oyuncusudur. Epecuen' in eski zamanlarını ve anılarında yer ettiği haliyle yaşananları kameralar karşısında anlatması istenen Carla, bu sayede belgesele farklı bir perspektif kazandıracaktır. En nihayetinde çekim alanına yakın bir mesafedeyken araçları bozulan kahramanlarımız yolun geri kalanını yürüyerek kat etmeye karar verirler. Yaşanan birtakım talihsizliklere karşın ilk görüntülerin alınması ve hızla çekimlere devam edilmesi Vasco' nun mutlak önceliğidir. Ekibini motive etmeye çalışan kahramanımız bir yandan da araçlarının tamir edilebilmesi için gerekli parçayı ancak geliş yolunda denk geldikleri tekinsiz benzin istasyonunda bulabileceğini düşünerek gruptan ayrılır. Dış çekimleri sürdürmek için ikiye ayrılan gençler, bir dizi tuhaflıklar keşfederler. Dahası bir grup maskeli adam ansızın ortaya çıkıp korku salmaya başlamıştır...


İyi; Senaryo itibariyle The Hills Have Eyes (2006) yapımını andıran, tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temasına sahip, yüksek beklenti ile izlenilmemesi gereken bir alternatif. Gerilim seviyesi ortalamanın üstünde, bol kanlı sahneler de yer alıyor.
Kötü; Baştan sona klişe ilerleyen, herhangi bir zeka parıltısına rastlamadığım vasat bir gerilim filmi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Merhaba bir grup genç ve maceraları bölümünü ne zamandır güncellemiyorsunuz. Filmleri yorumunuza göre izliyorum yeni filmler eklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. yeni filim çıktımıki ?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !