The Reeds (2010)

Fatih Varlık
0
Klişe bir grup genç ve başlarından geçen olaylar teması konseptine biraz daha mistik bir havayla yaklaşan ‘The Reeds’,dağınık kurgusu ile vasat bir yapım olmaktan öteye geçemiyor.Kahramanlarımız hafta sonunu eğlenceli geçirmek için yat kiralayarak sazlıklarla çevrili bir gölete gitmeyi planlarlar.Günler öncesinden ayarladıkları yatın başına gelenler sonrasında,tuhaf görünümlü satıcı tarafından ücra bir köşedeki 'Korsan Yıldızı' isimli tekne kiralayabilecekleri  mekana yönlendirilen gençlerin,bu kadar yol gelmişken geri dönmeye hiç de niyetleri yoktur…
En nihayetinde tekneye ulaşan gençler bir grup gizemli çocuğun tacizlerinin ardından yaşayacakları son aksiliğin bu olduğunu düşünerek yola koyulurlar.Vakit eğlence vaktidir.Gölette tekne turuna başlayan kahramanlarımız,sazlıklarla örtülü tuhaf,sapak bir yere ulaşırlar.Teknenin başında gördükleri çocuklar ise hemen biraz ilerilerinde ateş yakarak bir nevi  rahatsızlık vermeyi sürdürmektedir.Havanın kararması ve fırtınanın başlaması ile gölette sazlıklarla çevrili geri dönüş yolu olmayan bir yerde sıkışan gençler,büyük bir kaza atlatacaktır.Keza güverteye saplanan bir kazık arkadaşlarından birinin ölümcül şekilde yaralanmasına sebep olmuştur.
Gece giderek daha da tuhaflaşmaktadır.Sıkı dostlar birbirlerine düşman olmaya başlamıştır.Sanki koşulları düzeltmek için verdikleri tüm uğraşlar,her şeyi daha da kötü hale dönüştürmektedir.Sazlıklar arasında koşuşturan çocuklar ise kahramanlarımızın sabrını çoktan taşırmıştır.Bakalım sıkıntılı gecenin ardından gençler,sabahı etmeyi başarabilecek midir?


İyi;Mekan ve filmin atmosferi esasında fena değil.Bu filmi sevenler Husk (2011) ve Donkey Punch (2008) filmlerini de izleyebilirler.
Kötü;Dağınık kurgu,oyunculuk,klişeler..
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!