The Grey (2012)

Fatih Varlık
0
2012'nin iddialı gerilim filmlerinden biri olan The Grey,arka planda yükselen dramla beraber bir grup petrol sondaj işçisinin başından geçen korku dolu trajedik hikayeyi ekrana yansıtıyor.Alaska'da uçaklarının düşmesi üzerine bir şekilde  hayatta tutunmayı başaran yedi kişilik grup,kendilerini aramaya gelebilecek kimsenin olmadığına karar verdikten sonra yaşama hevesiyle Ottway'in direktiflerine uyarak soğuktan korunmak için organize olurlar.Ancak korkmaları gereken tek şey dondurucu soğuk değildir.Asıl tehlike saldırmak için uygun zamanı kollayan aç kurt sürüsüdür...
Ottway eşinin gidişinden sonra hayata tutunmakta epey zorlanmış,neden hala yaşıyor olduğunu sorgular hale gelmiştir.Kendi içerisinde çelişkiler yaşayan kahramanımız diğer işçilerden farklı olarak bazı yeti ve yeteneklere sahiptir.Öyle ki geçmişte insanları kurtlardan korumak için çalışmış,kurtların morfolojisinden anatomisine kadar her şeye hakim başarılı bir avcıdır.Uçak kazasından arta kalan bir grup işçiyi organize etme ödevini üstlenen Ottway,etraftaki cesetlerin ve doğal olarak kan kokusunun kurtları üzerlerine çekeceğini düşünmektedir.Gruptan çıkan bazı çatlak sesler ise ne pahasına olursa olsun uçakta kalarak şanslarını denemek istemektedir.
Arkadaşlarından birinin daha kurtlar tarafından katledilmesi ile Ottway'i haklı bulan çoğunluk,açık av pozisyonunda oldukları uçağın enkazından ormanlık alana giriş  için dondurucu soğukta ilerlemeye başlarlar.Ormanda korku dolu bir geceyi sağ salim atlatmayı başaran kafilemiz gün doğumuyla beraber yeniden mesafe katetmek durumundadır.Ancak bu sefer başları ciddi anlamda beladadır.Kurt sürüsünden kurtulmak için sarp kayalıklarla dolu bir tepeden yüksek ağaçlarla çevrili akarsu yatağına inmek zorundadırlar.
Vahşi doğada hayatta kalabilmek için ellerinden geleni yapacak olan kahramanlarımızın ne yazık ki şansları yaver gitmeyecektir.Ölenlerin ailelerini ulaştırmak üzere cüzdanlarını toplayan Ottway günün sonunda korkunç bir manzara ile karşılaşacaktır.Zor zamanında tek dostu ise babasının öğretisi bir çift söz olacaktır.


İyi;Oyunculuk çok iyi,mekan,atmosfer,uçak düşüş sahneleri.
Kötü;Finali çok epik olmuş beğenmedim.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!