Livide (2011)

Fatih Varlık
0
Livide (2011)
Stajyer hemşire olarak Wilson isimli tecrübeli bir meslektaşının yanında yatalak hastaları ziyaret eden Lucie,daha ilk gününde hayatının akışını değiştirebilecek bir deneyime hazırdır.Çocukluk yıllarında bataklık çevresindeki buram buram mazi kokan köhne evi halen unutulmayan kahramanımız,şimdi ise iş gereği o eve gitmek zorundadır.Ev sahibi olan Jessel uzun yıllardır komada olan yaşlı bir bayandır.Geçmişte kötü şöhrete sahip disiplinli bir dans eğitmenidir.Kızı Anna ise doğuştan sağır olup uzun yıllar önce sırra kadem basmıştır.Hikayenin asıl ilgi çekici yanı ise Jessel'ın evinde sakladığı büyük bir hazinenin varlığıdır.
Aynı günün devamında barda erkek arkadaşı William ve yine arkadaşı olan Ben ile buluşan Lucie,ilk iş gününü heyacanlı bir şekilde anlatmaktadır.Başlarda olan biteni sıkıcı bulan kahramanlarımız ise işin içine hazine masalının girmesi ile dikkat kesilirler.Daha önce aç gözlülüğü yüzünden hapsi boylayan William'ın rahat durmaya niyeti yoktur.Refah koşullarda yaşamak ve geleceklerini garanti altına alabilmek için o hazineye ulaşmayı kafasına koyan William ve Ben,Lucie'i de güç bela ikna ederek çantada keklik gördükleri iş için yola koyulurlar.Ne de olsa ev sahibi yatalak yaşlı bir  bayandır ve yaşadığı ev de bataklığın kıyısında tenha bir yerdedir.
Gece yarısı bir araya gelerek işe koyulan kahramanlarımız,geri dönmelerine ilişkin bazı işaretlerle karşılaşsalar da amaçlarına ulaşmadan geri adım atmaya niyetleri yoktur.En nihayetinde eve giren gençler baştan sona mistik atmosfere sahip odaları gezinmeye başlarlar.Bakmadıkları tek oda kalmıştır ancak orası da kilitlidir.Yine Lucie'nin gözlemlerinden yararlanarak Jessel'in boynunda asılı olan anahtarın kapıyı açabileceğini düşünen kahramanlarımız,daha fazla risk almayı göze almışlardır...

İyi;Silent Hill havasını andıran mistik bir atmosfere sahip.Mekan betimlemesi gayet başarılı.Filmin ikinci yarısı itibariyle nasıl bir finale gidebileceği hususunda tahminler üretebilirsiniz.Ancak son derece ucu açık bir finalin sizi beklediğini söyleyebilirim.
Kötü;Biraz daha açıklayıcı olabilirdi,pek çok sorunun cevabı hayal gücünüze kalıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!