Underworld: Rise of the Lycans (2009)

Fatih Varlık
0
Vampir,lycan ırkları yaratıldıktan yirmi yıl sonra Marcus'un yanında saf tutan Victor,kendisini ve ordularını yırtıcı lycanlara karşı korumak için vampir olmayı seçmişti.William'ın iç güdüleri ile hareket ederek gittiği her yeri kana bulaması ve dönüşenlerin vampirler için büyük tehlike arz etmeleri Victor'un seçimini kolaylaştırmıştı.Halen insanlar tarafından şehir efsanesi olarak görünen bu iki ırk,Victor'un kurnaz zekası ve diplomasi becerisi sayesinde Macaristan'nın batısında büyük bir vampir uygarlığı içerisinde yaşamaktadır.Köle edilen lycanların,dışarıdaki vahşi lycanlara karşı kendilerini korumasını sağlayan Victor,boyunlarına tasmalar takarak dönüşümlerini engellediği lycanlara savunma hususunda mecburdur.Zira vampirlerin savunmasız olduğu gündüz saatlerinde kaleyi onlar korumaktadır.Taa ki günü gelene kadar...
Lucian'ın doğması ile onu öldürmek yerine üstün yeteneklerini göz önünde tutarak kendi cinsine (lycanlara) karşı kullanma yolunu seçen Victor,kızı Sonja'nın gönlünü Lucian'a kaptırması ile deliye dönecektir.Nasıl olur da vampir kanından gelen biri,bir hayvanla beraber olabilir ki?Meclisin verdiği karar sonrasında Lucian ölüme mahkum edilir.Ancak Sonja ve meclis üyeliği hususunda söz verdiği Tanis'in yardımları ile zindandan kaçar.Dahası dışarıdaki bütün vahşi kurtadamlar da onun sözünü dinlemekte ve lider olarak görmektedir.Yıllarca köle edilen lycanlar için en nihayetinde özgür olma fırsatı ufukta görünmüştür.
Viktor'un olan biteni öğrenmesi ile kendi öz kızı Sonja'yı öldürmeyi göze alması Lucian'ın yeniden kaçabilmek için bir sürü tehlikeyi göze aldığı kaleye dönmesine neden olacaktır.Lucian'ın kendi deyimiyle artık özgürdür ancak Sonja olmadan sonsuza kadar eksik...


İyi;Seriye daha mistik bir hava katan bu yapımda tipik bir aşk hikayesine ve Victor'un verdiği kararların geri dönüşlerine tanık oluyoruz.
Kötü;Serinin en önemli artısı olan aksiyon sahneleri biraz geri planda tutulmuş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!