Hoa-cha (aka Helpless) (2012)

Fatih Varlık
0
Veteriner hekim Moon-ho,kısa süre önce tanıştığı Seon-yeong ile evlilik hazırlığı yapmaktadır.Birbirleri için yaratıldıklarını düşünen genç nişanlılar,Moon-ho'nun ailesini ziyaret etmek için yola çıkarlar.Yol üzerinde mola veren çiftimizden Moon-ho içecek bir şeyler almak için arabadan ayrılır.Döndüğünde sevgilisinin ardında iz bırakmadan ortadan kaybolduğuna şahit olacaktır...
Öncesinde Seon-yeong'ın kaçırılmış olabileceği üzerinde duran Moon-ho,polislerden beklediği ilgiyi göremez.Evlilik arifesinde böyle bir şeyin nasıl başına geldiğine hala anlam veremeyen kahramanımız,yaşadığı şoku bir türlü atlatamamıştır.Kafasını kurcalayan asıl şüphe ise sevgilisinin kendi rızası ile onu bu şekilde terk ettiği fikridir.Zaten halihazırda soluğu onun evinde alsa da,saatler öncesinde boşaltıldığını anlar.Seon-yeong'ın iş yerine giderek herhangi bir ip ucu edinip,yeniden birlikte olmaya ikna etmeye çalışan Moon-ho,kız arkadaşının günlerdir işe gitmediği bilgisine ulaşacaktır.Dahası şirkete bıraktığı öz geçmişi yardımıyla eskiden çalıştığı referans gösterdiği yerleri arayan kahramanımız,her defasında öyle bir çalışanın o dönemlerde orada çalışmadığı cevabını alacaktır.
Sevgilisi bulma konusunda tek başına kalan kahramanımızın aklına geçmişte kıdemli bir polis memuru olan abisi gelecektir.Jong-geun orta yaşlarda,rüşvet aldığı gerekçesiyle kovulan eski bir memurdur.Şimdi ise aylak aylak iş beklemekte olup,özel dedektifliğe soyunmuştur.Yıllardır abisini görmeyen Moon-ho,sadece onun kendisine yardım edebileceğini söyleyerek,arama çalışmalarını beraber sürdürmeye başlarlar.Çok geçmeden Seon-yeong'un kimliğinin sahte olduğu ortaya çıkacaktır.Şimdi öğrenilmesi gereken tek husus,Moon-ho'nun gerçekte kimle evlenmek üzere olduğudur.


İyi;Yine uzakdoğu menşeli özgün bir yapım.Oyunculuk,atmosfer,gizem seviyesi tatmin edici.Sürükleyici kurgu da bunlara eklenince izlemenizi tavsiye edebileceğim bir alternatife dönüşüyor.
Kötü;Esasında son çeyreğe doğru girilirken tipik bir intikam hikayesi beklemeye başlamıştım.Final beni şaşırtmayı başardı,ancak pek de olumlu şekilde olduğunu söyleyemem.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!