247°F (2011)

Fatih Varlık
0
 
Ian her yıl yaptığı gibi yine amcası Wade'e ait olan kulübeye arkadaşlarıyla (Renee,Michael ve Jenna) beraber ufak bir kaçamak için yola çıkar.Göl kenarında küçük bir kasabada yer alan kulübe Wade tarafından modifiye edilerek kısmen gençlerin hoş vakit geçirebilecekleri  bir mekana dönüşmüştür.Dahası ufak bir mini barı ve saunası da bulunmaktadır.
Jenna birkaç yıl önce evlilik hazırlığı yaptığı sevgilisini trafik kazasında kaybetmiştir.Halen olayın etkisinden kurtulamayan ve yas tutmaya devam eden kahramanımız yakın arkadaşı Renee'nin ısrarları üzerine geziye dahil olmuştur.Depresan ilaçlarından uzak durmak ve biraz sosyalleşmek için daveti kabul eden Jenna,akşam gidecekleri parti için de epey heyecanlıdır.Micheal'ın partiye kadar biraz gevşemek için saunayı kullanalım önerisi sonrasında kahramanlarımız saunaya geçerler.Başlarda her şey yolunda gitse de Micheal ve kız arkadaşı Renee tartışarak ortamın gerilmesine sebep olurlar.İçki ve aldığı uyuşturucuların da etkisiyle kontrolden çıkan Micheal duş alacağını söyleyerek çıkıp gider.Onun sorumsuz tavırları nedeniyle sinirlerine hakim olamayan Renee ise daha fazla taviz vermeme niyetindedir.Ancak talihsizlik ya Micheal sarhoşluğun da etkisiyle saunayı terk ettikten sonra kapı sıkışıp kalır.Saunada bir başlarında kalan Renee,Jenna ve Ian dakikalar sonra kapana kısıldıklarını anlarlar.Öncesinde bunun Micheal'ın planladığı bir şaka olduğunu düşünseler de uzun süredir gelen gidenin olmaması başlarının büyük dertte olduğunu göstermektedir.Ne de olsa Wade'de parti için kasabadadır ve ertesi gün sabah saatlerine kadar kimse kulübenin kapısını çalmayacaktır.Giderek sıcaktan bunalmaya başlayan kahramanlarımız ise yaşadıkları stresin etkisiyle mantıklı fikirler üretemeyip çaresiz kalırlar...


İyi;Tipik tek mekanda geçen durum filmlerinden biri daha.Oyunculuk fena değil,kurgu sürükleyici.Bu yapımı sevenler benzer konseptteki Frozen (2010) yapımına da göz atabilirler.
Kötü;Belki tekrarlıyor gibi olacağım ama tek mekan filmlerinde özellikle senaryo durağan şekilde ilerliyorsa mutlaka birkaç zeka parıltısı görmemiz gerekiyor.Aksi takdirde seyirciyi şaşırtmaktan uzaklarda ne fazla ne eksik vasat bir yapım ortaya çıkıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!