The House of Thunder (Kükreyen Mağara) Dean Koontz

Fatih Varlık
0
The House of Thunder (Kükreyen Mağara) Dean Koontz
Başarılı bir fizikçi olan Susan Thorton gençlik yıllarında erkek arkadaşı ile beraber gittiği Kükreyen Mağara olarak bilinen kireç yatağı mağarasında,sevgilisinin gözlerinin önünde öldürülmesine tanık olur.Aradan geçen uzun yılların ardından (yaklaşık 13 yıl) trafik kazası atlatan Susan,bölgeye en yakın hastaneye sevk edilir.Birkaç hafta komada kaldıktan sonra hasta yatağında gözlerini açan kahramanımız ne yazık ki adını dahi hatırlayamamaktadır.Hafızasında derin boşluklar oluşan Susan,karşısında beliren doktor üniformalı Leon Viteski'den durumu hakkında bilgi alır.Evinden yüzlerce mil uzakta geçmişine dair hiç bir şey hatırlayamazken doktorun tuhaf hareketlerinden yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu sezer.Bu sırada yatakta hareketsiz geçirdiği birkaç günün ardından eski gücüne kavuşmaya başlamıştır.Belleğindeki boşluklar da yavaş yavaş dolmaktadır.Yakışıklı doktor McGee'nin kendisine yakın ilgi göstermesi ile gün geçtikçe daha da iyileşen Susan,Milestone isimli bir şirkette fizikçi olarak çalıştığını hatırlamayı başarmıştır.
Yavaş yavaş toparlanan ve bir refakatçi eşliğinde hastanenin koridorlarında dolaşan Susan,13 yıl önce başına gelen talihsiz olayın zanlılarını etrafta görmeye başlar.Ancak erkek arkadaşının katilleri gördüğüne eminken,onların hiç yaşlanmamış olmaları ve 13 yıl önce olduğu gibi görünmeleri mantığına ters düşmektedir.Kaygılarını McGee'ye anlatan kahramanımız buhranlı bir döneme girmiştir.Zira herkes ona çıldırmış gözüyle bakmakta,saçmalayan bir deli olduğunu düşünmektedir.Öte yandan sevgilisinin katilleri giderek Susan'a yaklaşmakta ve tacizlerle korkmasına sebep olmaktadır.Gözleriyle gördüklerini mantığıyla yorumlamakta güçlük geçen Susan,McGee'nin samimi ilgisiyle sığınacak bir liman bulacaktır.Yaşadıklarının korku dolu kabuslar mı olduğu yoksa gerçekten de büyük nefret duyduğu katillerin halen yaşıyor olabileceği fikri paranoyaklaşmasına ve gün geçtikçe daha da rahatsız hissetmesine sebep olacaktır...

Yazar Hakkında;
Dean Koontz 1945 doğumlu olup halen A.B.D.’de yaşamaktadır. İlk öyküsünü 1967,ilk romanını da 1968 yılında yayımlamıştır.Koontz,1980 yılına dek eserlerinde yazar olarak değişik isimler kullanmıştır.Romanlarında daha çok korku-gerilim,polisiye,fantezi ağırlıklı konular işler.Yazarın çeşitli deneme yazıları, çocuk kitapları ve senaryoları da vardır. Pek çok eseri filme çekilen Knootz’un onlarca eseri vardır.




Yazarın Türkçe olarak yayınlanan başlıca eserleri;
1)Gölge Sokağı No: 77 
2)Kehanet
3)İstila
4)Frankenstein 1. Kitap: Mirasyedi 
5)Frankenstein 2.Kitap: Gece Şehri 
6)Frankenstein 3: Yaşayan Ölü
7)Yanlış Hafıza
8)Kükreyen Mağara
9)Kara Büyü
10)Cennetin Bir Kapı Ötesinde
11)Cehennem Alevi
12)Odd Thomas
13)Şeytan Tohumu
14)Odd`un Rüyası


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!