The Ward (2010)

Fatih Varlık
0
The Ward (2010)
Yıl 1966.Kristen avcunun içinde adresi olan eski bir çiftlik evini ateşe verir.Polisler tarafından yakalanan genç kız sadece kadın hastaların bulunduğu North Bend Akılhastanesi'ne kapatılır.Neden çiftlik evini yaktığını hatırlamayan kahramanımız deli olmadığını haykırarak bir an evvel buradan çıkmak istemektedir.
The Ward (2010)
Hastanenin baş sorumlusu olan Dr. Gerald Stringer deneysel terapi yöntemleri uygulayan orta yaşlarda bir bilim adamıdır.Kristen hakkında teşhisi ise o gün yaktığı evle birlikte kendi geçmişini de hafızasından söküp attığıdır.Iris, Emily, Sarah ve Zoey isimlerinde kendisi gibi tedavi için burada tutulan dört bayanla tanışan Kristen,Tammy isimli gizemli bir şekilde ortadan kaybolan kızın odasına yerleştirilir.Tammy'nin ölümünün ardındaki sır perdesini araştırmaya koyulan kahramanımız çok geçmeden hastanede bir takım şeylerin yolunda gitmediğini anlar.Loş koridorlardaki karartılar,sürekli enselerinde hissettikleri düşmanca bir nefes gerilimi tetikleyecektir.Öte yandan tedavisi tamamlanan ve eve dönüş vizesi alan Iris'in ansızın ortadan kaybolması dikkatleri Alice ismi üzerine çekecektir.Ancak hastanenin eskilerinden Alice hakkında kızların konuşmaya yanaşmaması Kristen'in işini epey zorlaştıracaktır.

İyi;Atmosfer bakımından başarılı bir gerilim filmi.Yönetmen koltuğunda Carpenter,başrolde korku sinemasına çok yakıştırdığım Amber Heard'in olmasına da diğer artıları.
Kötü;Yönetmen John Carperter olunca tabii ki filmden daha fazlası bekleniyor.Korkunun ustasının yıllar sonraki geri dönüşü ne yazık ki daha önceki eserlerinde damakta bıraktığı o alışılagelmiş tadı aratıyor.Senaryo vasat,sürprizden uzak final de buna eklenince büyük bir hayalkırıklığına dönüştüğü aşikar.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!