Enemy (2013)

Fatih Varlık
0
Enemy (2013)
Kaos, henüz anlaşılamamış bir düzendir.
Tarih öğretmeni Adam,eşi Mary ile sorunlar yaşayan,evden işe- işten eve giden asık yüzlü bir adamdır.Hayatı her geçen gün daha da monotonlaşan kahramanımız günün birinde arkadaşının tavsiyesi üzerine eğlenceli olacağını düşündüğü bir filmi izlemeye karar verir.
Enemy (2013)
Filmde bilinçaltına kazınan bir sahne sonrasında devamlı başa sarıp aynı kareyi izleyen Adam,oyunculardan birinin tıpa tıp kendisine benzediğini fark eder.Oyuncunun (Anthony) adını öğrenen kahramanımız diğer tüm filmlerine de izledikten sonra onunla tanışmak için yola koyulur.Öte yandan bir ajansa bağlı olarak çalışan Anthony hamile eşiyle (Helen) beraber nispeten daha huzurlu bir yaşantı sürmektedir.Adam'la telefonda konuşan Anthony,başta dediklerini saçma bulsa da onunla bir otel odasında buluşmayı kabul eder.Anthony ile yolları kesiştiğinde ise ses tonlarına kadar fiziksel olarak tamamen benzer olmaları,hali hazırda buhranlı günler geçiren Adam için gerçeklik kavramının tamamen yok olmasına sebep olur.Annesinin,Mary ve Helen'in de dahil olması ile iyice kapana kısılan Adam'ı zor günler beklemektedir...
İyi;Jose Saramago'nun 2002'de yazdığı The Double romanından sinemaya uyarlanan;Denis Villeneuve yönetiminde Jake Gyllenhaal'in harika oyunculuğu ile son dönemlerin en başarılı gizem-gerilim filmlerinden biri.İkilinin daha önce de beraber çalıştıkları "Prisoners (2013)" yapımında olduğu gibi iddialı atmosfer ve sürükleyici kurgu yine büyüleyici...
Kötü;Genel izleyici kitlesine hitap edebilecek bir yapım değil.Tipik David Lynch sinemasında olduğu  gibi karmaşık ilerleyen senaryo sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !