Transcendence (2014)

Fatih Varlık
0
Transcendence (2014)

-Bir Tanrı mı yaratmak istiyorsunuz?Kendi tanrınızı?
-İnsanoğlu bunu hep yapmaz mı?
Transcendence (2014)
Dr.Will Carter eşi Evelyn ile beraber zeka üzerine çalışmalar yapan,geleceğin kendi mantığını yürütebilecek bilinç sahibi süper bilgisayarlarda olduğuna inanan başarılı bir bilim insanıdır.Uzun yıllar süren çalışmalarını maymunlar üzerinde denemeler yaparak bir sonraki boyuta taşıyan kahramanımız,bilim dünyasında yeni bir çığır açmaya bu denli yaklaşmışken,insan beyninden daha zeki bilgisayarlar istemeyen radikal bir grubun saldırısına uğrar.Suikasti ufak bir sıyrıkla atlatsa da mermiye sürülmüş olan zehirli bir radyoaktif izotop sebebiyle sadece 4-5 haftalık ömrü kalan Carter,hayatının son günlerini eşi Evelyn'i ayırarak tüm çalışmalarından feragat etmeyi düşünür.Daha sonra eşinin ve en yakın arkadaşı Max'in desteği ile kamuoyundan gizli bir şekilde kendi bedeninin denek olarak kullanılmasına izin veren kahramanımız,beyinin elektriksel sinapslar yöntemiyle bir bilgisayara aktarılmasına razı olur.Cater'ın zekası bilgisayara aktarılırken kaçınılmaz olarak son nefesini verir.Öte yandan radikal terör örgütü yarım kalan işini tamamlamak için Evelyn'in peşine düşer.Bu sırada Carter sanal olarak internet ağı üzerimden online olmayı başarır.Evelyn'ı Brightwood kasabasına yönlendiren kahramanımız fikirlerini paylaşmaya başlar.Burada devasa bir şeyler inşa etmeyi düşünmektedir.Dr.Will Carter artık bir insandan daha fazlasıdır...
İyi;Üst düzey oyuncu kadrosu ve ilgi çekici kurgusuyla yılın iddialı bilim-kurgu yapımlarından biri.Bu filmi sevenlerin eXistenZ (1999) yapımına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Ne yazık ki beklentilerin altında kalan bir yapım.Konu daha iyi işlenebilirdi zira senaryo kesinlikle daha fazlasını vaad ediyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!