The Hallow (2015)

Fatih Varlık
0
The Hallow (2015)
İsimleri kutsal olsun, hakları gibi... Sen geçici olan, kök salacak olursan senin adın lanetlensin...
İstilalar Kitabı (c 1150)
Adam, koruma biyolojisi alanında çalışan bir bilim insanıdır. Eşi Clare ve bebekleri Fin ile beraber yeni bir maceraya yelken açan Adam, Londra' dan ayrılıp İrlanda mitolojisinde yer edinmiş antik bir ormanlık alanın yolunu tutar. 
The Hallow (2015)
Hükümetin ağaçlık alanları kâr amaçlı olarak dönüşüme sokmasında, atıl ve yaşlı ağaçları işaretleyerek programa destek olan kahramanımız, ailesini de peşinden sürüklemeye çekinmemiştir. Adam, araştırmaları için sık sık ormanda gezinirken, zamanının çoğunu minik oğlu Fin ile baş başa ürkütücü bir sessizlik içerisinde geçirmek zorunda kalan Clare ise giderek yalnızlaşmaktadır. Arazi komşuları Colm'un sürekli olarak tacizlerine maruz kalan ve burada hoş karşılanmadıklarının bilincinde olan Clare, bir yolunu bularak eşini ikna uğraşındadır. Öte yandan ormanda son derece ölümcül olan parazitik bir mantar türünü keşfeden Adam, her zaman olduğu gibi zamanının çoğunu incelemeler yaparak geçirmektedir. Komşuları tarafından İrlanda mitolojinde yer eden ve gidenin geri dönmediği orman olarak bilinen topraklardan uzak durmaları istense de işini yapmaya kararlı olan kahramanımız tüm zorluklara göğüs gerebileceğini düşünmektedir. Clare ise ormanda Hallow adıyla bilinen şeytani varlıkların bulunma ihtimaline daha fazla ikna olmuş görüntüsündedir. Ormana karanlık çöktüğünde ise artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır...


İyi; Atmosfer ve mekan seçimleri olarak tatminkar bulduğum gerilim seviyesi yüksek bir yapım. Ayrıca yaratık modellemeleri de The Descent (2005) de olduğu gibi başarılı.
Kötü; Zaman zaman kurgusal olarak kopuk geçişler ve temponun durağanlaşması...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !