The Boy (2016)

Fatih Varlık
0
The Boy (2016)
İngiliz bir ailenin çocuğuna dadılık yapmak için işe alınan Greta, vakit kaybeden yeni iş vereninin malikanesine ulaşmak için yola çıkar. Heelshire' lar geleneklerine düşkün, retro hayat süren köklü bir aileden gelmektedir. Henüz malikaneye adım atar atmaz mimarisinden ve atmosferinden çok etkilenen Greta, dadılık yapacağı Brahms ile tanışmak için sabırsızlanmaktadır. 
The Boy (2016)
Çok geçmeden Brahams' ın porselen bir oyuncak olduğunu anlayan ve büyük bir şok yaşayan kahramanımız, kimseyi kırmamak için nazik tavrını sürdürür. Heelshire' ların bunadığını düşünse de paraya ihtiyacı olduğu için bozuntuya vermemeye karar verir. Ne de olsa oyuncak bir bebekle ilgilenmek pratikte çok daha basit görünmektedir. Zaman zaman teslimata gelen Malcolm ile arkadaşlık eden ve Heelshire' ların hikayesini öğrenmeye çalışan Greta, normalde bir ayda kazanacağı parayı, haftalık ve peşin olarak alınca malikanede kalmayı kabul eder. Malcolm, gerçekte Brahms' ın hüzünlü bir hikayesi olduğunu ve yıllar önce bir yangında feci şekilde can verdiğini anlatıp, Heelshire ailesinin o günden beri gözlerden uzakta yaşadıklarından bahseder. Oyuncağın da işte o zamanlar ortaya çıktığını anlatır. Greta da en nihayetinde belalı eski erkek arkadaşından kaçmak için tercih ettiği bu işi, deyim yerindeyse oyunu sürdürmeye ikna olur. Mrs. Heelshire tarafından hazırlanan, son derece katı kurallarla Brahams' la ilgilenmesi istenen Greta, Heelshire' ların bir gezi için evden ayrılması üzerine bir başına kalır. Hemen saçma bulduğu kuralları ve görünüşünden hoşlanmadığı Brahams' ı ihmal etmeye başlayan kahramanımız, daha ilk günden evde bir takım gariplikler sezmeye başlar. Bazı eşyaların yer değiştirdiğini ya da ortadan kaybolduğunu fark eden Greta, sabahın erken saatlerinde Malcolm' un uğramasıyla olup bitenleri bir bir anlatır. Malcolm ise yeni işinden ve mekan değişikliğinden ötürü stres yapmasının doğal olduğunu söyleyerek, rahatlamasını tavsiye eder. Ertesi günün gecesinde yine bir takım gizemli olaylar yaşayan ve Brahams' ın her nasılsa yer değiştirdiğini fark eden kahramanımız, bir şeylerin yolunda gitmediğinden emin olmaya başlar. Malcolm' dan Brahams' la ilgili bildiği her şeyi anlatmasını isteyen Greta, bir yandan da eski erkek arkadaşının tacizleriyle uğraşmaktadır. Geceleri kabusa dönüşen ve gözüne uyku girmeyen kahramanımız Brahams' ın canlı olabileceğini düşünmeye başlar...

İyi; Mekan seçimi, atmosfer ve sürükleyici kurgu. Oyunculuk ve gizem seviyesi de fena değil. Bu filmi sevenlerin Dead Silence (2007) yapımına göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Klişe senaryo, sürprizlerden uzak final...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!