Dave Made a Maze (2017)

Fatih Varlık
0
Dave Made a Maze (2017)
Dave; her daim sanatçı ruhuyla övünen, ancak kariyeri boyunca kayda değer bir başarısı bulunmayan genç bir adamdır. Halihazırda otuz yaşından gün alan kahramanımız, artık kendisine ilham getirmesi için tv izlemek ya da internette takılmak gibi zaman kaybı uğraşlar yerine daha fazla hayal gücünü kullanabileceği, insanların gördüğünde 'çok iyi, bunu biz nasıl akıl edemedik' diyecekleri bir şeyler keşfedebilme arayışındadır.
Dave Made a Maze (2017)
 Evinin pek de büyük olmayan salonunda, eline geçirdiği ıvır zıvırlar ve kartonlarla bir labirent inşasına koyulan Dave, bütün enerjisini bu işe kanalize eder. Çok geçmeden zaman kavramını yitiren kahramanımız, üç günün sonunda en nihayetinde sevgilisi Annie' nin gelmesiyle soluklanma fırsatı bulur. Salonun orta yerinde büyük bir karton maket gören Annie şaşkınlığını gizleyemez. Maketin içinden sevgilisine seslenen ve yaptığı labirentin içinde kaybolduğunu söyleyen Dave, dışarıdan görüldüğünün aksine maketin içinin oldukça büyük ve karmaşık olduğunu anlatır. Öncesinde Dave' in şaka yaptığını düşünen ve onu ciddiye almayan Annie, labirentin içine girerek neler olup bittiğini kendi gözleriyle görmek ister. Ancak Dave ısrarla içeri girmemesini ve yakın arkadaşları Gordon ve Leonard' ı çağırmasını söyler. Zira henüz labirenti bitirmediğini ve içerisinin tuzaklarla dolu olduğunu ekler. Dave' in arkadaşlarına haber veren ve durumun giderek ciddileştiğini fark eden Annie, Harry' nin de  katılmasıyla kafa kafaya verip düşünmeye başlarlar. Harry, durumu belgesel yapmayı akıl edip, ekibini ve alet edevatlarını da yanında getirmiştir. Daha fazla sabredemeyip, neler olup bittiğini anlamak için labirentin içine giren kahramanlarımız, gerçekten de dışarıdan görüldüğünün aksine labirentin sayısız odadan oluştuğunu, son derece dolambaçlı ve bubi tuzaklarıyla dolu olduğunu keşfederler. Dahası Annie önderliğinde Dave'i kurtarmak için organize olsalar da çok geçmeden aynı akibeti paylaşıp, çıkış yolunu kaybederler. Bir şekilde Dave' e ulaştıklarında ise Annie, esaslı bir plana ihtiyaçları olduğunu düşünür. Dave' in hayal dünyasından çıkma yaratıklar ve tehlikeli tuzaklar her yerdedir. Buradan sağ salim kurtulmak istiyorlarsa, labirenti tamamlamak zorundadırlar...

İyi; Eğlenceli senaryosu ve düşünsel olarak yaratıcı kurgusuyla izlemeye değer bir korku- komedi filmi. Görseller ilgi çekici, oyunculuk tatmin edici.
Kötü; Az biraz zeka parıltıları da görebilsek daha kaliteli bir yapım olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !