Dismissed (2017)

Fatih Varlık
0
Dismissed (2017)
İdealist bir eğitimci olan Butler, işini severek yapan ve öğrencilerine vakit ayırmaktan son derece zevk alan, orta yaşlarda bir lise öğretmenidir. Öğrencilerine oyunlar ve şiirler sayesinde ingilizceyi sevdirmeyi çalışan kahramanımız, aynı zamanda sevgi dolu eşi ve minik bebeğiyle huzurlu bir aile yaşamı sürmektedir.
Dismissed (2017)
Öğrencilerinin derse olan ilgisizliğini ve düşük katılımlarını dert etmeyen aksine olabildiğince verimli bir şekilde ders işleyişine devam eden Butler, bir yandan da minik bebeklerinin doğumu sonrasında aile bütçesini giderek zorlamaya başlayan mali sıkıntılarla yüzleşmektedir. Finansal durumunu güçlendirmek için lise öğretmenliğini bırakıp, üniversitede öğretim üyesi olmayı düşünen kahramanımız, edindiği başvuru evraklarını tamamlamakla uğraşmaktadır. Öte yandan okula yeni nakil olan Lucas isimli bir genç, oryantasyon için çok geçmeden soluğu Butler' ın yanında alır. Akranlarından oldukça farklı ve zeki bir genç olan Lucas, hemen dikkatleri çekmeyi başarır. Dersler konusunda son derece titiz olan ve ödevlerini oldukça kapsamlı bir şekilde hazırlayan Lucas, hızla sınıfın gözde öğrenci olarak sivrilir. Dahası sınıfın geneli okuduğu anlamaktan yoksun, vasat tiplerden oluşmaktayken; Lucas metaforlardan bahsetmekte, Butler ile keyifli edebiyat sohbetleri yapabilmektedir. Ayrıca satranç kulübünün de üyesi olmaya karar veren ve orada da zekasıyla dikkat çeken kahramanımız, işkolik olan Butler' ın da mesleki motivasyonunu yükseltmiştir. Dönem sonu yaklaşırken; ödevlerini tez edasıyla, oldukça kapsamlı bir şekilde hazırlayan Lucas, kendinden emin şekilde en yüksek notları toplamaya başlar. Ancak Butler' ın  kağıdına B+ notu verdiğini öğrenen kahramanımız, sinirden küplere binmekte gecikmez. Puanın kabul edilemez olduğunu düşünen ve öğretmeniyle hararetli bir tartışmaya giren Lucas, şimdiye kadar A dan başka puan almadığını altını çizerek dillendirir. Butler ise puanlamada bir hata olmadığını yenileyerek, diğer sınavlara daha iyi çalışmasını öğüt vermekle yetinir. Sinirlerine hakim olmakta zorlanan Lucas ise yaşadığı hayal kırıklığıyla söylenerek evinin yolunu tutar. Ertesi gün bir dizi aksaklıklar yaşayan Butler, Lucas' ın da hızla derse olan ilgisinin azalmaya başladığını fark eder. Ancak bu basit bir aralarına kara kedi girmesi durumu değildir. Bir şeyler yolunda gitmemektedir...


İyi; Oyunculuk, atmosfer ve gerilim seviyesi olarak başarılı bulduğum, düşük bütçesine rağmen göz atılması gereken bir alternatif. Hatta beklentilerimin üstünde olduğunu söylemeliyim.
Kötü; Tahmin edilebilir klişe bir senaryoya sahip...
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!