Prodigy (2017)

Fatih Varlık
0
Prodigy (2017)
Dr. Fonda, çocuk gelişimi ve psikolojisi üzerine çalışmalar yapan, kullandığı sıra dışı metotlar yüzünden sık sık eleştirilere maruz kalan deneyimli bir psikologtur. Uzun süredir kendisi dış dünyadan tecrit etmeyi seçen Fonda, günün birinde üniversiteden eski arkadaşı dedektif Olivia' nın çıka gelmesiyle şaşkınlığını gizleyemez.
Prodigy (2017)
Olivia, oldukça önemli bir dava için Fonda' nın uzmanlığından yararlanmayı düşünmektedir. Ellie isimli oldukça zeki ancak problemleri olan genç bir kızın, özel bir tesiste tutulduğunu ve ona yardım edebilecek tek kişinin Fonda olduğunu söyleyen kahramanımız, Ellie'nin dosyasını teslim ederek mekandan ayrılır. Geleneksel yöntemlere itibarı olmayan ve vakaya önyargılı yaklaşmak istemeyen Fonda, dosyaları okumak bir kenara dursun, Ellie' nin fotoğraflarına bile göz atmadan yola koyulur. Psikiyatr, biyo-kimya uzmanı, tekniker ve iki dedektiften oluşan bir çalışma grubuna dahil olan Fonda, son derece gizli bir görevin parçası olduğu hususunda uyarılır. Özel bir odada tutulan Ellie ile görüşmek için sabırsızlanan kahramanımız, en nihayetinde elleri kolları bağlı, ufak tefek bir kız çocuğuyla karşılaşır. Çok geçmeden Ellie' nin anlattıklarından ve konuşmalarından epey etkilenen kahramanımız, kendisiyle ilgili karakter çözümlemeleri yapabilen, beklentilerinin çok ötesinde bir zekayla karşılaşır. Ellerinin neden bağlı olduğu hususunda kafa yormamayı seçer ve ilk seansın ardından Olivia' ya rapor vermek üzere odadan ayrılır. Ellie' nin zararsız olduğunu dile getiren Fonda, onunla daha çok zaman geçirmek istediğini söyler.Ancak dosyasına göz atmadığının ortaya çıkmasıyla, ekibin kalanı tarafından tiye alınan kahramanımız, işinin ehli olup olmadığı hususunda şüphelere yol açar. Fonda' nın arkasında olduğunu her defasında yenileyen Olivia ise fazla zamanları kalmadığını yeniler. Giderek daha fazla gözlem yapma şansı bulan Fonda, Ellie' nin zekasının yanı sıra bir takım telepatik güçleri de olduğunu keşfeder. Onun hiç bir zaman tehlikeli olmadığını sadece korkmuş küçük bir kız olduğunu düşünen Fonda, daha fazla zamana ihtiyacı olduğu noktasında ısrar eder. Ancak araştırma ekibinin başındaki Albay Birch, bir an evvel netice almak istemektedir...


İyi; Atmosfer ve gizem seviyesi olarak ortalamanın üstünde başarılı bir psikolojik- gerilim filmi. Oyunculuk ve diyaloglar da ilgi çekici. Türü sevenlerin göz atabileceği bir alternatif.
Kötü; Yer yer sıkıcı bir kurguya sahip, zekice hazırlanmış bir alt metin kalitesini bir tık üst seviyeye taşıyabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!