The Prodigy (2019)

Fatih Varlık
0
The Prodigy (2019)
Sarah- John çiftinin vaktinden önce doğan oğulları Miles, doktorlar ve uzmanlar tarafından özel olarak nitelendirilen, üstün zekalı bir çocuktur. Heterokromi olmasının yanı sıra beyninin bazı bölgelerinin fazla geliştiğinin bulgulanması, genç yaşta ebeveyn olan çiftimizi düşündürmeye başlar. 
The Prodigy (2019)
Çok erken yaşlarda konuşmaya başlayan ve annesi Sarah' ın yoğun ilgisi ve özverisi sayesinde kendisi gibi yetenekli çocuklarla beraber eğitim alan Miles, derslerinde iyi olsa da içine kapanık, arkadaş edinemeyen bir profil sergilemektedir. Dahası günün birinde okulda arkadaşlarından birine karşı şiddet göstermesi sonrasından bir psikoloğa gösterilmesi tavsiye edilir. Neler olup bittiğini anlamaya çalışan Sarah, Miles' ı uykusunda sayıklarken bulur. İşin tuhafı Miles farklı bir dilde konuşmaktadır. Ertesi sabah Miles ile beraber psikoloğu ziyarete giden Sarah, faydası olabileceği düşüncesiyle yanında ses kaydını da getirmeyi ihmal etmez. Oğlunu koruma içgüdüsüyle davranan ve sadece kafası karışık küçük bir çocuk olarak gören Sarah, çok geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediğini anlar. Miles, kafasının içinde farklı biri olduğunu söylemekte, fiziksel olarak da tuhaf davranışlar geliştirmektedir. Psikoloğun ısrarları üzerine konusunda uzman olan Arthur, aileye yardım teklif eder ve durumun sandıklarından çok daha tehlikeli olabileceğini ekler. Eve geldiklerinde ise Miles' ı farklı bir gözle izlemeye koyulan kahramanımız, zaman zaman sanki bir yabancıyla yüz yüzeymiş gibi dehşete kapılır. Canından çok sevdiği oğlunun bir an evvel iyileşmesi için elinden geleni yapmaya kararlı olan Sarah, durumun ciddiyetini ancak keşfedebilmiştir. Öte yandan Miles' ın John' un sinirleriyle oynaması sonrasında bir başına kalan kahramanımız, tek çözümün Arthur' un teklifi olduğuna ikna olup Miles ile beraber seans için ofisin yolu tutar...

İyi; Gerilimin giderek tırmandığı, atmosfer olarak başarılı bulduğum, gizem seviyesi tatminkar, düşünsel olarak da bir hayli rahatsız edici bir yapım. Bu filmi sevenler Orphan (2009) yapımına da göz atabilirler. 
Kötü; Tahmin edilebilir bir kurguda ilerlemesi ve bazı klişeler...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!