Escape Room (2019)

Fatih Varlık
1
Escape Room (2019)
Birbirleriyle daha önce hiç tanışmamış, farklı hayatlar süren altı yabancı, kendilerine ulaşan gizemli bir kutuyla 'kaçış odası' konseptinde bir organizasyona davet edilirler. Değişik meslek gruplarından seçilerek bir araya getirilen kahramanlarımız, eğlenceli olabileceği düşündükleri konsepti denemek ve finale kalan kişi için bahsi geçen para ödülünü alabilme arzusuyla yola koyulurlar.
Escape Room (2019)
Davete icap ederek; yüksek katlı bir binada, geniş bir ofiste ilk kez bir araya gelen kahramanlarımız, oyun olarak gördükleri deneyimin  nasıl olabileceğiyle ilgili beyin jimnastiği yapmaya başlarlar. Daha önce çok sayıda benzer oyuna katıldığı ve çok keyifli bir deneyimin kendilerini beklediğini söyleyen Danny, arkadaşlarının ön yargılardan uzaklaştırmaya ve zevk almaları hususunda yönlendirmeye çalışır. İlk kez böyle bir deneyim yaşayacağını belirten Amanda ve Mike çekincelerini dile getirirken, iletişim kurma hususunda sıkıntılar yaşayan ve içine kapanık biri olan Ben bir köşede kendi halinde takılmaktadır. Sayılarla ve bilimle haşır neşir olan grubun çekingen kızı Zoey ise ağırbaşlı bir edayla olan biteni izlemektedir. Çoğunluğun aksine para için burada olmadığını söyleyen, iyi bir işi olan Jason ise zengin müşterilerinden birini kıramadığı için burada olduğunu dile getirir. Sohbetin etkisiyle zamanın nasıl geçtiğini unutan kahramanlarımız, henüz oyun için kendilerini davet eden kişi ya da yetkiliyle tanışma fırsatı da yakalayamamıştır. Danny' nin anlattıkları dışında kaçış odasıyla ilgili herhangi bir fikir yürütememeleri, gelen gidenin de olmaması eklenince ofisi kolaçan etmekte fayda görürler. Ofisin kapısının kilitli olduğunu keşfettiklerinde ise kaçış odasının burası olabileceği fikri ön plana çıkar. Etrafta çok sayıda kamera gören, an ve an takip edildiklerini fark eden kahramanlarımız, üzerinde sayı ya da işaretler bulunan işe yarayabilecek her şeyi kontrol etmeye karar verirler. Öte yandan çok geçmeden ofiste yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu keşfeden kahramanlarımız, hayatta kalmak istiyorlarsa zamana karşı yarışmaları gerektiğini anlarlar...

İyi; Sürükleyici kurgusu, grup dinamikleri ve atmosferiyle göz atılması gereken başarılı bir gerilim filmi. Bu tarzı sevenlerin El método (aka The Method) (2005) ve The Belko Experiment (2016) alternatiflerine de göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Tek mekan, paranoya-kaçış temasında kült olan Cube (1997) yapımına benzerlikler gözden kaçmıyor değil. Final daha farklı olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. 2 gün önce izlediğim film gayet güzel akıcı ve hızlı teması var.Cube filmine benzer harika bi yapıt

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!