Swallow (2019)

Fatih Varlık
0

Swallow (2019)
Hunter, eşi Richie ile beraber konforlu ve huzurlu bir yaşam süren genç bir kadındır. Hemen herkesin gıptayla baktığı bir çift olan Hunter ve Richie, lüks bir malikanede oturmakta, paranın faktör olmadığı zengin bir hayat yaşamaktadır. Dahası Hunter' ın verdiği müjdeyle bebek bekleyen genç çift, aile bağlarının daha da güçleneceği hususunda hem fikirdir.

Swallow (2019)
Eşi işteyken, vaktinin tamamını evde geçiren Hunter; hobileriyle ilgilenmekte, birbirinden nefis yemekler hazırlamakta, kendiyle barışık, enerjisi yüksek bir karakter profili çizmektedir. Richie' nin süper zengin ailesi sayesinde rüya gibi bir yaşam sürdüklerinin farkında olan kahramanımız, elinden geldiğince aileye layık olmaya çalışmakta, Richie' yi mutlu etmenin anahtar bir rol olduğunu düşünmektedir. Bebek haberinin duyulmasıyla, daha fazla sorumluluk alıp, yuvayı yapan kuş rolüne bürünen kahramanımız bir yandan da Richie ve ailesinin tahakkümü altında derinden bir gerilim hissetmektedir. Zira hemen her şeyin doğrusunu bilir tavırlardan ve sürekli yönlendirilmekten bunalan Hunter, depresif bir ruh haline sürüklenmeye başlar. Dahası geçmişinden ötürü evliliklerinin en başından beri para avcısı olmakla itham edilmekte, konu mankeni edasında Richie' ye eşlik etmektedir. Tüm bunların etkisiyle giderek içine kapanan ve hamileliğin de ağırlığıyla duygusallaşan Hunter, stres yönetimi sırasında olağan dışı bir davranış geliştirir. Saplantılı bir şekilde, gizlice alışkanlığını sürdüren ancak hastaneye kaldırılması sonrasında Richie ve ailesinden artık sırrını saklayamayacak bir konuma düşen Hunter, öncesinde durumun tamamen kontrolü altında olduğunu ve buna bir son vereceğini dillendirse de takıntılı karakteri bu işin o kadar da kolay olmayacağının habercisidir. İyi niyetini gösterip, tedavi olmak için psikolojik desteği olumlu karşılasa da saplantısı zamanla her şeyin ötesine geçmeye başlar...

İyi; Psikolojik gerilim ve dram- gerilim tarzlarının başarılı bir şekilde sentezlendiği, gizem seviyesi olarak da tatmin edici, göz atılması gereken bir alternatif. Oyunculuk ve hikâye olarak da izlenilesi.
Kötü; Ağır ilerleyen tempo ve yer yer sıkıcı sahneler genel izleyici kitlesine hitap etmeyebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!