Meander (2020)

Fatih Varlık
0

Meander (2020)
 Hiçliğin orta yerinde, otostop çekmek niyetiyle tekinsiz bir adamın aracına binmek durumunda kalan Lisa, çok geçmeden başını büyük bir derde soktuğunu keşfeder. Gözlerini açtığında kelimenin tam anlamıyla şok yaşayan kahramanımız; zaman ve yer kavramlarından bağımsız, kapalı devre bir tünel sisteminin içerisinde kapana kısıldığını fark eder.
Meander (2020)
Epeyce bağırıp çağırıp yardım istedikten sonra, kimsenin oralı olmaması üzerine sadece sürünerek ilerleyebileceği genişlikteki tünelleri takip etmeye karar veren Lisa, labirenti andıran bu karmakarışık sistemin içerisinde nasıl yönünü bulacağı hususunda oldukça tedirgindir. Bileğine kelepçelenmiş bir geri sayım sayacı ve etrafı sınırlı da olsa aydınlatan şerit led dışında hiçbir objesi olmayan kahramanımız, bazı noktalarda oldukça kompleks bir hale bürünebilen tünellerin içerisinde çoğu zaman sürünerek ilerlemeye devam eder. Çok geçmeden tünellerde envaı çeşit bubi tuzağı ve ölümcül tehdidin de kol gezdiğini fark eden Lisa, çektiği onca fiziksel acının da ötesinde tam manasıyla çaresizliğe sürüklenir. Karamsarlığının üstesinden gelebilmek için gemileri yakıp elinden geleni yapmaya gayret gösteren kahramanımız, bu sefer de onca efor sarf etmesine rağmen tuhaf bir şekilde başlangıç noktasına döndüğünü keşfeder. Giderek asabileştiği bu klostrofobik ortamda; derin bir nefes alıp, tekrardan hafızasına güvenerek farklı stratejiler denemeye karar verir. Öte yandan varsayımının aksine tünel sisteminin içerisinde yalnız olmadığı gerçeğiyle de yüzleşen Lisa, hayata bağlanmasını sağlayabilecek, umudunu yeşertebilecek ufak bir işaret arayışındadır. En nihayetinde büyük fedakarlıklarla ulaşabildiği bir tünelin ardında gün ışığına çok yaklaştığını hisseden kahramanımız, önüne çıkan tüm engelleri aşabilmek için yeniden motive olur. Lakin tünel baştan sona ölümcül sürprizlerle doludur...

İyi; Tek mekânda geçen, klostrofobik atmosferiyle ilgi çekici bir gerilim filmi. Oyunculuk ve giderek tırmanan gerilim seviyesi başlıca artılar. Cube (1997) yapımından epeyce esinlenildiği aşikâr olsa da türü sevenlerin göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Son çeyrek daha farklı kurgulanabilirmiş. Gizem seviyesi de bir tık daha iyi olsa, iddialı bir alternatife dönüşebilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!