The Offering (2022)

Fatih Varlık
0

The Offering (2022)
Finansal problemlerle boğuşan Arthur, hamile eşini (Claire) de yanına alarak uzun süredir görüşmediği babasını (Saul) ziyaret etmeye karar verir. Doğacak olan bebeklerinden söz edip, buzları eritmeyi düşünen kahramanımız bir yandan da eşini ikna ederek, bir süre burada kalmalarını gerektiğini dillendirmektedir.
The Offering (2022)
Cemiyet içerisinde saygı duyulan bir Yahudi olan Saul, cenaze müdürü olarak çalışmakta, evinin bodrum katını morg ve laboratuvar olarak kullanmaktadır. Oğlunun çat kapı gelişine sevinen Saul, misafirperver bir şekilde onları rahat ettirmek için elinden geleni yaparken bir yandan da yardımcısı olan Heimish ile beraber rutin işlerini sürdürmektedir. Günün birinde tanınan bir alimin cesedini karşısında bulan Saul, intihar vakası karşısında şaşkınlığını gizleyemez. Zira üzerinde tuhaf motifler olan bir hançer, cansız bedenin üzerinde durmaktadır. Eski dostlarını devreye sokarak olan bitenler hakkında kafa yormaya başlayan kahramanımız, oğlu ve gelinini tedirgin etmemek için tek başına araştırma yapmaya karar verir. Öte yandan eve taşındıkları ilk günden beri kabuslar gören bir türlü buraya alışamayan Claire, bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmekte, bir an evvel kendi evlerine dönmek istemektedir. Farklı planları olan Arthur ise bir süre daha burada kalmak zorunda olduklarını hususunda ısrar eder ve her şeyin daha iyiye gideceğine söz verir. Ancak gelen haberler pek iç açıcı değildir. Hançerin sırrını çözmek için uğraş veren Saul'un gizemli bir şekilde aniden ölümü şok etkisi yaratır. Olan bitenlerden Arthur'u suçlayan Heimish, öfkesini kusmaktadır. Gerek babasının ölümü gerekse de Claire'nin bitmek tükenmek bilmeyen şikayetleri sonrası depresif bir ruh haline sürüklenen Arthur, her şeyin başlangıcı olarak düşündüğü morga getirilen cesetle ilgili gizemi çözmeye karar verir. Çok geçmeden başından büyük bir işe kalkıştığı anlar. Şeytani bir gücün nefesi ensesindedir.

İyi; Sürükleyici bir atmosferik korku-gerilim filmi. Oyunculuk ve gizem seviyesi olarak da ortalamanın üzerinde.
Kötü: Yan karakterlere daha fazla derinlik kazandırılabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!