The Collector (2009)

Fatih Varlık
0
 
Uzun zaman sonra ilk defa bir filmin başlangıç kısmından bu denli etkilenip,devamına dair heyecanlandım desem yalan olmaz.Giriş bölümü her ne kadar CSI dizisini baya baya bir anımsatsa da “The Collector” filminin gerçekten de son yılların en başarılı gerilim yapımlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Konuya gelecek olursak;Arkin isimli bir tesisatçı zengin bir iş vereninin evinde diğer işçilerle beraber tamiratta görevlidir.Arkin,eşi Lisa ile geçim sıkıntısı ve kızlarının geleceği ağırlıklı bir takım sorunlar yaşamaktadır.Kahramanımız yine iş verenin evinde çalıştığı bir günün akşamında kızına hediye alarak,Lisa’nın yanına uğrar.Her ne kadar Lisa’nın bu durumdan hoşnut olacağını düşünce de onun sert tavrı ile bütün neşesini kaybeder.Lisa’nın borçları vardır ve Arkin’in acil olarak para bulması gerekmektedir.Bu olayın üzerine kahramanımız,bu denli kısa sürede çalışarak kazanamayacağı parayı,yasal olamayan yollardan edinmeye çalışır.Bu amaçla daha önceleri illegal işlerde beraber çalıştığı pek de tekin olmayan ve kendisine şu an çalıştığı evle ilgili geçmişte bir teklifle gelmiş olan eski patronundan telefonla yardım ister.Yapacağı iş açıktır;şu an çalıştığı evin kasasını soyacaktır.
Aynı gecenin devamında Arkin,Lisa’yı arar ve kendisine lazım olan parayı 3-4 saat içerinde getireceğini söyler.Artık dönüşü olmayan bir yola girmiştir ve kararı kesindir.Çalıştığı evin kasasını soyacaktır.Eve ulaşan Arkin,bahçedeki köpek engeline takılsa da ondan kurtulmayı başarır.Tesisat işinin yanı sıra kilit ve kasa açma olaylarında da bir hayli yetenekli olan kahramanımız,çok geçmeden evin içerisindeki bahsedilen kasaya ulaşır.Her şey yolunda gitmektedir ve belki de yaklaşık beş-on dakika içerisinde amacına ulaşacaktır.Ancak aksilik ya tam da kasayı açmak üzereyken,evde yalnız olmadığını anlayacaktır.Peki ama burada neler olup bitmektedir? Gelen sesler ve bağrışmalar da neyin nesidir?
Arkin çok geçmeden ev halkını tutsak etmiş olan psikopat bir katille (Collector) aynı mekanda burun buruna olduğunu fark edecektir.Gördüğü  dehşet verici sahnelerin ardından,hırsız olarak girdiği evde polisi çağırmasının imkansızlığı ve ek olaraktan da evin her yerinin ölüm tuzaklarıyla çevrelenmiş olduğunu keşfeden Arkin,bir yandan da halen açamadığı kasanın stresiyle panik olmuştur.Saklandığı yerden hümanist şekilde düşündükçe;bu duruma son verme ve ev sahiplerini kurtarma gayesiyle,zekice hazırlanmış olan bubi tuzaklarına rağmen psikopat katille müthiş bir zeka oyununa girişir.Tek avantajı ise henüz gizemli katil tarafından evde olduğunun bilinmemesidir.İki davetsiz misafirin yer aldığı malikanede,gün doğumuna kadar amansız bir mücadele sürecektir.
 Hırsızlık amacıyla girdiği evde kahramanlık peşine düşen Arkin her ne kadar bir kaç kez kaçıp gitme şansını ele geçirse de evin küçük kızının halen hayatta olduğunu anlaması ve kendi kızından yola çıkarak duygusal olarak onu kurtarmaya çalışma hevesi,Collector'un Arkin'in varlığından haberdar olması ile gerilimi iyice tırmandıracak.Zekice hazırlanmış tuzakların arasından bir küçük kız çocuğu ile sağ salim çıkmaya çalışan kahramanımız,bakalım pratik zekası ile Collector’u alt edebilecek midir?


 İyi;Gizemli katil konsepti.Eve sıkışan yabancılar...Collector'un kutusu :)Özellikle Cube ve Saw serilerini severler için ideal alternatif olabilir.
Kötü;Epey mantık hatası var.Final klişeye kaçmış...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!