Fear Itself: Community (2008)

Fatih Varlık
0
Fear Itself: Community (2008)
Evliliklerinin henüz ilk aylarında bazı sıkıntılar yaşamaya başlayan genç çiftimiz Bobby ve Tracy,yakın arkadaşlarından edindikleri bilgiler sonrasında yeni bir semte taşınmayı düşünürler.Bu semt sosyal ve kültürel olarak refah sahibi insanlardan oluşmaktadır.Yakın zamanda çocuk yapmayı planlayan genç çiftimiz için son derece kaliteli bir ilkokulun da bulunması seçimlerini kolaylaştıracaktır.
Kasaba sakinlerinin saygın isimlerinden Candace'in son derece yardım sever tavırları sonrasında evi kiralamayı kabul eden kahramanlarımız,her şeyin mükemmele yakın olduğu bir rüyada gibidir.Zira oldukça saygılı komşuları ve en ufak problemleri dahi umursayan kasabalılar hayatlarını epey kolaylaştırmaktadır.Lakin kısa bir süre sonra işlerin nasıl yürüdüğü anlamaya başlayan Bobby,Candace liderliğinde kasabalıların kendi etik ve hukuk kuralları çerçevesi içerisinde yaşadıklarını anlayacaktır.Öyle ki Candace ve kurul üyeleri her hangi bir kararın altına imza atar atmaz eyaletin polis birimi dahi olayların neden-sonuçlarını sorgulamaksızın uyum sağlamaktadır.
Zamanla evlerinin her odasında kameralar olduğu ve 7/24 izlendiklerini öğrenen Bobby,evi kiralama sırasında imzaladıkları kontrat ile bu tarz şeylerin makul sayıldığını öğrenince çılgına dönecektir.Kişilik haklarının ihlal edildiğini düşünen kahramanımız bir de eşi ile altı ay içerisinde bebek yapmak zorunda olduğunu öğrenince hemen Tracy'i kolundan tuttuğu gibi bu lanet yerden uzaklaşma amacındadır.Ancak tahmin edebileceğiniz üzere kendi kuralları işe yaşayan insanların bulunduğu bir toplulukta bireysel fevri tavırlar başınızı ağrıtabilir.Dahası ne için nelerden vazgeçebileceğinizi iyi düşünmeniz gerekir..

İyi;Hoş zaman geçirebileceğiniz izlemenizi tavsiye edebileceğim psikolojik gerilim filmlerinden biri.Alt metinde anlatılmak istenilen;pek çok yapımda olanın aksine kan dökmeden,kesip biçmeden başarılmış.Düşünsel olarak epey rahatsız edici.
Kötü:Kırk dakikalık süreye sıkışabilecek bir konsept olmadığı ortada.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!