Disturbia (2007)

Fatih Varlık
0
Disturbia (2007)
Babasıyla beraber balık avlamaya giden Kale, neşeli geçen günün ardından eve dönüş yolunda ağır bir trafik kazası geçirir. Kazada gözlerinin önünde babasının can verdiğini gören Kale, yaşadığı travmanın ardından bunalımdan çıkamamış problemli bir gençtir. Her ne kadar yaşadığı buhrandan kurtulmaya çalışsa da bir gün okulda hocası ile tartışır ve sinirlerine hakim olamayıp ona saldırır. Bu olayın sonrasında, yargıç tarafından ev hapsi cezasına çarptırılır. Ayak bileğine bağlanan alıcı ile sürekli takip altında tutulacak olan kahramanımız,eğer ki evinin bahçesinden çıkarsa, polis ekipleri tarafından nezarete atılacaktır. Bunun bilincinde olan Kale, ev cezasını başlarda küçümsese de, sonraları ps ve bilgisayar oyunlarından bıkacak olan kahramanımız yeni meşgaleler aramak zorunda kalacaktır. Dışarıda özgür insanlar gibi rahat hareket etmenin hayallerini kurarken, edindiği dürbünle dış dünyada olup bitenleri gözlemlemektedir. Fakat bu dürbünle görmemesi gereken bir şeyi gördüğünde ise artık her şey için çok geç olacaktır...
Disturbia (2007)
 Kale yine bir gün odasından dürbünle etrafı kolaçan ederken, hemen arka bahçelerinin ortak olduğu yazlığa, son derece alımlı seksi bir kızın taşındığını fark eder. Bu gelişme onun için bulunmaz bir eğlence fırsatıdır. Artık sabah akşam Ashley ‘yi gözleyerek, rüyalarını onunla süsleyecektir. Kale oldukça utangaç ve içe kapalı bir gençtir. Bu yüzden bir türlü Ashley’nin karşısına çıkıp onunla tanışma cesaretini gösteremez. Bu sırada Kale’in en samimi arkadaşı olan Ronnie, bir ziyareti sırasında havuz başında güneşlenen Ashley’i görür. Ancak iki ortak camdan gözledikleri Ashley’nin,kendilerini fark edip evlerinin kapısını çalması ile bir hayli paniklerler. Başlarda büyük bir utanç kaynağı olarak gördükleri bu durum, sonraları bu üçlünün çok yakın arkadaş olması ile beklenmedik bir hayra yol açar...
Disturbia (2007)
 Kale, yine Ashley’i gözlediği günlerden birinde, yan komşularından birinin (Mr.Turner) arabası ile garajında garip işlerle uğraştığını fark eder. Mr.Turner’ın tekin olmayan tavırlarından ve gizemli hareketlerinden bir şeylerin ters gittiğini anlayan Kale, artık içini kemiren bu şüphenin ve Mr.Turner’ın sakladığı sırrın ortaya çıkması için Ronnie’nin de yardımları ile,odasını adeta teknolojik bir rasat istasyonuna çevirecektir. Kale, Ronnie ve onlara sonradan katılan Ashley’nin de katkıları ile bakalım kahramanlarımız Mr.Turner’ın neler sakladığını ortaya çıkarabilecekler midir? Bu sırada yerel gazeteler aracılığı ile aniden ortadan kaybolan kişilerin basına yansıması ve akabinde daha öncesinde bu tarz olaylara rastlamadıkları sessiz sedasız kasabalarında gerçekleşen cinayet vakalarının artması, kendilerini olayı çözmeye adayan üç kafadarın, baş şüpheli olarak gördükleri Mr.Turner’in en ufak hareketini dahi kayda almalarına neden olacaktır.



İyi; Hoş, eğlenceli bir gençlik filmi.Sonlara doğru gerilim seviyesi artıyor. Bu filmi sevenlerin benzer kurgudaki Stepfather (2009) yapımına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Bazı mantık hataları.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!