Dreams in the Witch-House (2005)

Fatih Varlık
0
Dreams in the Witch-House (2005)

(Masters of Horror S1E2) 
Genç kahramanımız Walter tezini bitirmek amacıyla, daha rahat çalışabilmek için oda kiralamaya karar verir. Tahmin edebileceğiniz üzere öğrenci olmasından ötürü para sıkıntısı yaşayan Walter, döküntü bir binada ucuz bir oda kiralar. Yeni çalışma ortamı epey pasak içinde olsa da, bundan daha iyi bir yer tutamayacağını anlayan kahramanımız, dır dır etmeyi bırakıp tezine yoğunlaşmaya başlar. Yeni odasına taşınması ile kabuslar görmeye, gerçeklik olgusunu yitirmeye başlayan Walter için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...
Daha ilk gününde odasında kendisini huzursuz eden gariplikler olduğu anlayan Walter, zorlu geçen gecenin sabahında tezine odaklanmışken, hemen yatağının yanı başındaki duvar dikkatini çeker. Düzlem teorisi ve paralel evren üzerine araştırmalar yapan kahramanımız,boyutların kesişme noktası olarak adlandırdığı pencereden, bir boyuttan diğerine geçiş olabileceği bilgisine sahiptir. Tabii teorik olarak :D Odasının tavanı ve duvarı arasında da buna benzer düzlemsel yapının oluşu kafasını karıştırmaya yetmiştir. Tam bu sırada Walter, kapısında çığlıklar atan bir kadının (Frances) sesi ile odasından dışarı fırlar. Frances oldukça alımlı bir bayandır ve hemen Walter’ın yan tarafındaki odada minik bebeği (Danny) ile beraber kalmaktadır. Dul olduğu anlaşılan Frances, aynı zamanda da maddi sıkıntılar yaşamaktadır. Walterla tanışmasına sebep olacak vesile ise odasında gördüğü davetsiz bir misafir olacaktır.
Dreams in the Witch-House (2005)
Aynı günün gecesinde yatağına uzanan Walter, derin bir uykuya dalar. Çok geçmeden elinin üzerinde fare olduğunu fark eden kahramanımız, dahası insan suratlı farenin kendisine ismiyle seslenmesi ile dehşete kapılır. Gördüğü şeyin bir kabus mu yoksa gerçek mi olduğu konusunda aklının oyunlar oynadığı Walter, iyiden iyiye kontrolü kaybeder. Tabii pek de normal değil hani,insan suretli bir fare !
 Frances, Walter’ın odasından gelen seslerin ardından durumunu kontrol etmek üzere kahramanımızın kapısını çalar.Yaşananları sadece bir kabus olarak tasvir eden Walter, Frances’in kendisine önerdiği kahve ikramını reddetmez. Beraber konuşa konuşa sabahı eden ikilimiz, yeni umutlarla güzel bir güne başlarlar. Frances iş görüşmesine gidecektir ve çocuğa bakmayı kabul eden Walter ise kafasını başka şeylerle meşgul ederek, uykusuzluk problemini aşma derdindedir.
Dreams in the Witch-House (2005)
Bu kez Frances'in dairesinde uykuya dalıp tuhaf kabuslar görecek olan kahramanımız, dahası binanın giriş katında oturan bunak bir adamın şu an içinde yaşadığı oda ile ilgili anlatacakları sonrasında iyice telaşlanır. Bunak adam, başka boyutlardan gelen cadının kendisine yeni kurbanlar aradığını ve Walter'ın hemen oradan taşınması gerektiğini tembihler. Bakalım Walter odasındaki gizemi çözerek, cadının gazabından kurtulabilecek midir?

İyi; Sıkılmadan izleyebileceğiniz, gerilim düzeyi yüksek fantastik bir yapım. H.P. Lovecraft' ın kısa hikayesinden uyarlama olması ve yönetmen koltuğunda da Stuart Gordon'ın oturması diğer artılar...
Kötü; Filmin süresi biraz daha uzun olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!