The Hills Have Eyes 2 (2007)

Fatih Varlık
1
The Hills Have Eyes 2 (2007)

“2 yıl önce çölü geçen Amerikalı bir aile yanlış yöne dönüp 16. Bölge olarak adlandırılan, askeri bir zona girdiler. Ertesi günün şafağında ailenin yarısı katledilmişti. İlerleyen haftalarda Amerikan ordusu bölgede arama yok etme operasyonları düzenledi. Kısa süre önce açıklanmayan bazı nedenlerle elektronik izleme cihazları kullanılması emredildi. Söz konusu bölgenin yakınları...”
Merakla beklediğim devam filmi işte bu şekilde; ilk yapımda katledilen ve güç bela hayatta kalmayı başaran bazı fertlerin bulunduğu Carter ailesine atıfta bulunarak başlıyor... 16. bölge denilen NewMexico sınırındaki çölde, araştırmalarına devam eden bir grup bilim adamı, ilk filmin meşhur mutantlarının saldırısına uğrayarak öldürülür. Bu olayın akabinde bölgeye mühimmat taşıyan küçük bir askeri kafile; bilim adamlarının kullandıkları bazı elektronik araçlardan sinyaller alarak, bölgede halen canlı birilerinin olabileceği ihtimalini rapor eder. Kamp alanı tamamen tahrip edilmiştir ve buna neyin sebep olduğu konusunda askeri timimizin en ufak bir fikri yoktur. Ancak üstlerinden gelen emir basittir; bölgeden alınan sinyallerin kaynağı tespit edilmelidir. Timi iki ayrı gruba bölen çavuş; birinci grubun kendisi ile beraber çöldeki tepelerde sinyalin peşine düşmesini, diğer grubun ise yıkıntı hale getirilmiş kamp alanında ip uçları aramasını ister.
The Hills Have Eyes 2 (2007)
Kamp alanını korumak ve incelemekle görevlendirilen iki asker, klozetten çıkan yaralı bir adam yüzünden dehşete düşecektir. Kimliği belirsiz adam, her ne kadar askerleri başlarına gelecekler hakkında uyarmaya çalışsa da derdini net bir şekilde anlatamaz. Bir şeylerin ters gittiğini anlayan kahramanlarımız bir de tepelerin arasından mutantların kendilerine saldırması ile iyice telaşlanırlar. Ne de olsa onlar birer askerdirler ve ölüm makinelerı olarak yetiştirilmişlerdir. Ancak hayatları boyunca başlarına gelebilecek belki de en garip şeyle karşılaşırlar. Bakalım NewMexico tepelerindeki kovalamaca ve ava gidenlerin av olduğu kan kokan arazide, kimler hayatta kalabilecektir? Öte yandan çavuş emrinde hareket eden diğer bölük de mutantların saldırısı sonrasında büyük hasar almıştır. Fakat lugatında pes etmek olmayan çavuş, askerlerini yeniden disipline sokarak organize etmeye çalışacaktır.
The Hills Have Eyes 2 (2007)
Tehlikenin tepelerin arasındaki irili ufaklı mağaralardan kaynaklandığını fark eden kahramanlarımız, büyük bir labirent edasındaki tüneller zincirinden oluşan karanlık bir çöküntünün içerisine girerler. 
İyi mutant,kötü mutant,beter mutant...Mağara içerisindeki dehşet dolu yolculuklarına devam eden askerler birer birer av olmaya devam ederler. İyice çaresizliğe kapılan kahramanlarımız; envai çeşit eşyanın bulunduğu adeta yer altına kurulmuş genişçe bir siteyi andıran tünellerin arasında,beklenmedik birinden destek alırlar.
“Ulusal muhafız birliğe bağlı erler ve çavuşlarının kayboluş nedenleri ailelerine açıklanmadı.Resmi kayıtlara asker kaçağı olarak geçtiler...”



Serinin ilk filmi için tıklayınız !
İyi;Serinin devam filmi niteliğinde. İlk filmdeki hayatta kalanlar ile ilgili ipuçları mevcut. Ayrıca daha fazla aksiyon vadeden bir yapım.
Kötü;İlk filmin egzotik atmosferi ve gerilimi tırmandıran kurgu akışı bu yapımda yok. Final daha iyi olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Filmin ilk serisine göre aksiyon sahneler daha fazla. Mutantlara karşı gelebilmişler bunlar oldukça iyi fakat nedense ilkine göre daha kötü olduğu görüşündeyim. Bu arada filmin sonuna bakarak serinin 3.sü çıkabileceğini düşünüyorum, bekleyip göreceğiz. 8/10

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!