Hush (2009)

Fatih Varlık
1
Hiç bir beklentim olmaksızın izlemeye başladığım ve karşılaştığım şeyden son derece tatmin olduğum başarılı bir gerilim filmi.Özellikle yol filmlerini seven biri olarak,filmin büyük bir bölümünün arabada hareket halindeyken geçmesi de beni ayrıca mest etti diyebilirim.(Bulanık hava-yağmur-amacından sapmaya başlayan bir yolculuk.Daha ne olsun bence gayet cezp edici)

Filmi incelemeye başlarsak; kahramanlarımız Zakes ve kız arkadaşı(Beth) ilişkilerini sorgulayarak devam ettikleri daha çok iş amaçlı olan yolculukta önlerine geçen bir tırın anlık olarak kasasının arkasının açılıp kapanmasıyla  içerisinde bir bayan tutsak olduğunu fark ederler.Dahası bu olay sadece anlık bir görüntü değildir imdat sesleri de yankılanmıştır.Artık bir problemleri daha vardır ve bu sorun onlar için ilişkilerinin ne aşamada olduğu ve birbirlerini ne kadar tanıdıkları konusunda bir sınav haline dönüşecektir.Çünkü Beth  ilişkileri hakkında ciddi şüphelere sahiptir  ve Zakes’in giderek ilgisiz,bencil,sağduyusuz birisi haline geldiğini düşünmektedir.Zakes gerekli sağduyuyu gösterip tırı kontrol  edecek cesareti kendisinde bulabilecek midir?Yoksa sıradan bir vatandaş gibi sadece polise haber verip yoluna devam mı edecektir?
 

Zakes başlarda olaya dahil olmayı pek düşünmez,sonuçta başkalarının işine karışmak ya da ölüm kalım meselesi olsa dahi,kendine riske atmak istemez.Sonrasında  Beth’in baskılarına dayanamayıp polisi aramaya karar verir ancak polislere derdini tam olarak anlatamaz.Bunun üzerine iyi niyetini ispatlamak ve ilişkilerini kurtarmak adına daha fazla sorumluluk almaya karar verir ve kırmızı ışıkta duran tırın kasasına,arkadan şoföre (herif tekin değil belli ki yanında bir de siyah hırçın bir köpeği var) fark ettirmeyecek şekilde yönelip cep telefonunu  kasanın altına uzatarak, flashlı bir fotoğraf çeker.Ancak fotoğrafta ne olduğu tam olarak seçilememektedir.Bu fotoğraf iyiden iyiye Zakes ve Beth’in akıllarında soru işareti oluşturur.Zakes işleri yine akışına mı bırakacaktır?Pek bulaşmak istemese bile, az önce gördüğü tutsağın orada olmadığına kendini ikna edebilecek midir?

Bu sorulara cevap ararken iklimizin tartışmaları daha da hararetlenir. Zakes’in işi pankart,ilan vs asmaktır ve gittiği her durakta bu işlemi gerçekleştirip bir fotoğraf çekip, bu sayede  patronuna işi yaptığını,uğraması gereken yerlere gittiğini belgeler ve parasını kazanır.Yolculukları devam ederken Zakes yine işi gereği uğraması gereken bir tesiste daha konaklamaya karar verir.Bu sırada Beth ile aralarındaki gerginlik,onları ayrılma noktasına getirmiştir.Öyle ki Beth dinlenmek için oturduğu bir kafeden, başka bir arkadaşını arayarak (Zakes’i baya rahatsız eden,sürekli kız arkadaşına smsler  atan biri) kendi yoluna gitmek ister.Ancak hiç beklenmedik olaylar zinciri bu aşamadan sonra başlar.Zakes  kafenin içerisinde Beth’i bıraktığı yerde bulamaz,ayrıca onu almaya gelen falan da yoktur hani.Bu sırada kız arkadaşını aramaya devam ederken onun bazı eşyalarını bulmaya başlar.Acaba kaçırılmış olabilir mi?Tam bu sırada Zakes dışarıda belki de ilişkilerinin bu noktaya gelmesinde baş sorumlu olan tırı görür.Şüphelenmekte haklıdır.Onun kız arkadaşı da  kaçırılıp o tırın içerisinde tutsak edilmiş olabilir mi?Tesisteki güvenlik görevlilerinden yardım ister ancak yanlış anlaşılmıştır...
 

Tırın peşinde gerçekleşen gerilim dolu kovalamacanın ardından Zakes arabasına bir de hiç tanımadığı ancak yine tırla ilişkisi olabilecek mağdur görünümlü yolda bulduğu kızı alır.Artık iki kişilerdir ve Zakes kız arkadaşını bulmak uğruna her yolu denemeye hazırdır.Anlaşılan Beth’in zannettiğinden daha fazlası Zakes’te vardır.

İyi;Özellikle tır şoförünün tutsak kızlarla ne yaptığı ve ne amaçla onları kaçırdığı sorusu,Zakes’in kız arkadaşını kurtarma konusundaki inadı ve  bütün bunlara ek olarak gizemli şoförümüzün ilginç mimariye sahip tutsaklarını tuttuğu ev gerçekten ilgi çekiciydi.Ev etrafındaki çeşitli tuzaklar ve sıra dışı aydınlatma sistemi de bir hayli garipti. Kötü;Amusement (2008) filminin ilk çeyreği neredeyse bu filmin aynısı. Gereksiz;Kafede geçen sahneler daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Filme izlemeye başlarken büyük beklenti içerisindeydim, e haliyle böyle olunca tatmin etmeme durumu olabiliyor. Filmin başlangıcı iyi, sonu kötüydü açıkcası. Daha iyi bir son olabilirdi. 6/10

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !