Primal (2010)

Fatih Varlık
0

Bir grup genç  ve başlarından geçen olaylar dizisi şeklindeki yapımlardan biri olan Primal,olay döngüsüne biraz da antropoloji katarak daha mistik bir kurguya sahip.Öyleki Anja ve arkadaşları Dace'in tezini bitirmek için,aynı zamanda eğlenmek maksatlı olarak geçmişi 12.000 yıl öncesine dayanan duvar çizimlerini görmeye giderler.Sıkı bir orman dağılımına sahip coğrafyada sapak bir geçit aracılığı ile malum çizimin bulunduğu bölgeye ulaşan gençler için,artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Bölgeye kamp kuran gençler kendilerine saldıran mutasyona uğramış garip bir yaban tavşanı sonrasında paniklerler.Belki de bu onlar için son ikazdır ve hazır ipler ellerindeyken geri dönmelidirler.Neyse ki tatsız olayı atlatan gençler hemen kamp kurdukları alanın yakınlarındaki göle giren Mel'in çığlıkları ile irkilirler.Zavallı Mel sülüklerin saldırısına uğramıştır.Vücudunun tamamı parazitlerce çevrelenmiştir.Arkadaşlarını bu zor durumdan kurtaran gençler,ilerleyen saatlerde Mel'in değişimine şahit olacaklardır.Başlarda Mel'in göl suyunun etkisi ile ateşli bir enfeksiyon geçirdiğini düşünen kahramanlarımız çok geçmeden nasıl bir bela bir karşı karşıya olduklarını kavrayacaklardır.
Daha önce yaban tavşanının mutasyona uğramış çene-diş yapısı ile irkilen ekibimiz,sürecin bu seferde arkadaşları Mel için işlediğini fark edeceklerdir.Mel hasta değildir,hatta hiç olmadığı kadar güçlü ve çeviktir.Dahası etçil bir organizmaya dönüşerek,arkadaşları için büyük bir tehdit haline gelmiştir.Dace önderliğinde Mel'den korunabilmek için ateş vasıtasıyla savunma geliştiren kahramanlarımız,bakalım ormandaki kovalamacadan sağ çıkabilecek midir?
Anja'nın relik duvar çizimlerinin aslında ikaz manasında olduğunu keşfetmesi ise işlerin farklı bir boyuta taşınmasına neden olacaktır.Eğlenceli başlayan kamp günleri,tuhaf olayların gerçekleştiği ölümcül tuzaklarla dolu büyük bir hayatta kalma savaşına dönüşecektir.Sonuçta karşılarındaki her neyse ilkel bir garabettir ve ondan kurtulabilmeleri için aklı selim çözümler üretebilmek şarttır.
İyi;Mekan,mistik atmosfer..
Kötü;Oyunculuk,kurgu film ilerledikçe giderek bayalaşıyor.
Gereksiz; Klişe final.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!