Identity (2003)

Fatih Varlık
1
 
Merdivenlerden çıkarken orada olmayan bir adamla karşılaştım,bugünde orada değildi.Keşke dedim keşke gitse..
Felaket bir günün,yağmurun sele dönüştüğü,şiddetli fırtınanın ıslık çaldığı berbat bir akşamındayız.Herbirinin ayrı ayrı hikayeleri ve sırları olan on kişi,bu kabus gibi geceden kurtulup sığınacak ıssız,gözlerden uzak bir motel bulurlar.Aralarında;problemli bir aile,yeni evli bir çift,bir tele kız,katil zanlısını nakleden bir polis dedektifi(Rhodes),bir limuzin şoförü(Ed) ve geçmişte ünlü bir televizyon yıldızı(Caroline) vardır.Rastlantısal olarak bir araya gelen kahramanlarımız,artık kader birliği yapıp gecenin gündüze kavuşmasını bekleyeceklerdir.
 
Motelin agresif aynı zamanda pek de tekin görünmeyen müdürü Larry,bu berbat günün belki de tek karda olanıdır.Sırasıyla gelen müşterilerinin motel giriş kayıtlarını tutar ve odalarını ayarlar.Yolda talihsiz bir kazaya sebep olan Ed,problemli ailemizin annesine çarpmıştır ve kaza sonrası onu ağır yaralamıştır.Panik ve koşuşturmacaların ardından onlar da motele sığınır ve telefonla yardım istemeyi planlar.Ancak yağmurdan dolayı telefon hattı kesilmiştir.Kısa süre içerisinde on kahramanımız da motele sığınmayı başarmıştır.Her ne kadar aralarında bir katilin de bulunması onları tedirgin etse de,dedektif onun bir problem çıkarmayacağı konusunda teminat vermiştir.
Caroline kaprisli bir bayandır ve bu motelde kalma işinden son derece rahatsızdır.Cep telefonunu kullanarak yardım isteyip,buradan uzaklaşmayı düşünmektedir.Motelin çevresinde sinyal aramaya çalışırken ortadan kaybolur.Ed,patronunun ortadan kaybolması üzerine,Rhodes'den  de yardım alarak onu bulmaya çalışır.Uzun uğraşları sonucunda Caroline'in öldürüldüğünü anlarlar ancak bedeninin tamamına ulaşamazlar.Bu dehşete düşürücü olayı, yol yordamıyla kalabalığa anlatıp,telaş ve paniğe mahal vermemelerini isterler.Bu sırada motelin arkasında bir kabile mezarlığının olduğu da anlaşılınca olayın gizemi daha da artmıştır.Artık herkes bu motelin ne kadar güvenli olduğunu sorgulamaktadır.Ortamda bir dedektifin bulunması,hava muhalefetinden dolayı moteli terk etmelerinin imkansız olması gibi sebeplerden ötürü,motelde kalmaya ikna olmak zorundadırlar.
Rhodes ve Ed,artık beraber cinayeti çözmek adına çalışmaya başlamışlardır.Baş şüpheli onlar için ne de olsa daha önce de birilerini öldürmüş olan katildir.Fakat onun olayla ilgisini saptayamazlar.Bu sırada Larry'nin, Caroline'ın cüzdanını ele geçirdiği anlaşılınca bütün şüpheler onun üzerine odaklanır.
 
Hayatta kalmayı başaran birkaç kahramanımız,yaşamlarına sürdürmek istiyorlarsa cinayetlerinin sırrını çözmeli ve asıl katilin kim olduğunu bulmalıdırlar.Ed,motele kayıt sırasında bırakılmış olan kimlik fotokopilerini incelerken rastlantısal şekilde bir araya geldikleri düşünülen on kişinin,aralarındaki gizemli ilişkiyi keşfetmiştir.(?)Gerçek katil kimdir? bütün bu dehşet verici olaylar ne zaman sona erecektir.
Malcolm Rivers?


İyi;Atmosfer,kurgu,sürpriz final.Türünün en iyi yapımlarından biri olduğu ekleyeyim.İzlerken birçok kez ters köşe olabilirsiniz :D
Kötü;Tamam çok iyi film ama bazı mantık hataları da yok değil hani.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. izlerken bol bol tres kose olacagınız fakat turunde en ıyılerden bırı olarak gosterılen fılmdekı oyunculuk benı tatmın etmedı acıkcası.fakat sonu ıcın bıle ızlenebılır bır film .iyi seyırler

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!