Panic Button (2011)

Fatih Varlık
1
Ünlü bir sosyal paylaşım sitesinin müdavim bağımlılarından Jo,Max,Dave ve Gwen,bir çekiliş sonrasında New York gezisi ile ödüllendirilmiştir.Tüm masrafları paylaşım sitesi karşılayacaktır ancak kahramanlarımızın da ön koşulları ve şartları kabul ettiklerini onaylamaları gerekmektedir.Hava alanında ilk kez birbirleri ile karşılaşan gençler,epey eğleneceklerini düşündükleri gezi için hazırdır...
Hemen kaynaşmaya başlayan kahramanlarımız,paylaşım sitesi sayesinde birbirleri hakkında kısa bilgilere sahiptirler.Ancak gerçek hayatta kim oldukları ya da profillerindeki bilgilerin ne kadar doğru olduğu bilinmemektedir.Lüks jetin havalanmasının ardından sosyal paylaşım sitesinin maskotu olan timsahın önlerindeki interaktif panellerde belirerek,seyahat süresince aşamalı ödüllü oyunlar olacağını müjdelemiştir.Kahramanlarımız yedi saati bulabilecek yolculuk sırasında yeni ödüllere de göz dikmişlerdir.Ne de olsa  şirketin ne kadar cömert olduğunun farkındadırlar.
Önlerindeki panellerden gelen direktifler sonrasında oyun adı altında,özel hayatlarının didiklenmesinden bir hayli hoşnutsuzluk yaşayan dörtlümüz,hatırlamakta dahi zorlandıkları internet üzerinden yaptıkları bazı eylemlerin,yüzlerine vurulması ile sinirlerine hakim olmakta güçlük çekerler.Bu sırada bir de uçağın rotasının New York olmadığı farkeden kahramanlarımız,adeta kapana kısılmış gibidir.Öncesinde şirketin maskotunun sesli yönlendirmesi ile oyunlara katılan gençler,olayların arkasında kim olduğu hususunda arayıştadırlar.
Çok geçmeden ailelerinin şirket tarafından alıkoyulduğunu ve yapmaları istenen eylemleri gerçekleştirmezlerse öldürülecekleri tehdidiyle zıvanadan çıkmaya başlayan gençler,sevdikleri uğruna her şeyi yapmaya göze almışlardır.Ancak asıl düşmanın kim olduğu halen bilinmemektedir.


İyi;Vasat bir psikolojik gerilim filmi.Kurgu akıcı.
Kötü;Bariz mantık hataları mevcut,son çeyrek beklentinin altında kalmış.
Editör'ün Puanı


Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Eski bir film olmasına rağmen hala arada açıp izlerim. Çok kaliteli bir film mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!