La piel que habito (aka The Skin I Live In) (2011)

Fatih Varlık
0

Son dönemlerde izlediğim en ilgi çekici yapımlardan biri olan The Skin I Live In (2011) gerek sıra dışı kurgusu gerekse tuhaf intikam hikayesi ile izlemenizi kesinlikle tavsiye edebileceğim filmlerden biri.Öncelikle kurgunun tersten ilerlediğini ve bu nedenle başlarda konuyu anlamakta zorlanabileceğinizi ekleyeyim.Ancak emin olabilirsiniz ki yapımın ikinci yarısından itibaren taşlar yerine oturmaya başlayacak.

Dr.Robert yıllar önce bir trafik kazasında karısının ağır şekilde yanması sonrasında onu eski güzelliğine kavuşturmak için bir dizi araştırma yapmaktadır.Denek hayvanlar üzerinde uyguladığı bazı yöntemlerle,insan derisine çok yakın ancak pek çok hususta daha gelişmiş ve dayanıklı yapay deri olarak adlandırabileceğimiz dokuyu geliştirmiştir.Robert 'Gal' adını verdiği bu proje ile böcek ısırmalarına ve yanıklara karşı son derece dayanıklı,bilimde çığır açabilecek önemli bir keşifte bulunmuştur.Lakin tüm bu çalışmalar kahramanımız için eşinin aynada yüzünü görmesinin ardından intihar etmesi ile tam bir yıkıma dönüşecektir. 
Eşinin beklenmeyen intiharı ile kızının depresyona girmesi sonrasında epey buhranlı zamanlar yaşayan Dr.Robert,yeniden kızıyla beraber mutlu olabileceği günlerin hayaliyle yaşamaktadır.Çok sevdiği eşinin vefatı ile iyiden iyiye kızının üzerine titremeye başlayan kahramanımız,kızını gözünden bile sakınmaktadır.Günün birinde kızıyla beraber bir akşam yemeğine icabet eden başarılı bilim adamı,kızının gençlerden biriyle gözlerden uzaklaşması sonrasında epey panikleyecektir.Telaşlanmakta haklıdır hani keza bahçede bir ağacın altında kızı üstü başı dağılmış halde,baygın olarak yatmaktadır.
Kızının birlikte dışarı çıktığı gencin izini süren Dr.Robert çok geçmeden onun(Vicente) lokal bir dikiş atölyesinde çalıştığını saptayacaktır.Vicente'nin kızına yaptıklarının intikamı almak için enteresan bir yol seçen kahramanımız,şeytanın dahi aklına gelemeyecek uzun vadeli bir plan yapmıştır.Başarılarla dolu kariyerini riske atarak inzivaya çekilen Dr.Robert;dış dünyadan izole,görüntü olarak kaleyi andıran laboratuvarı olan evinde intikam planlarını hayata geçirmektedir.


İyi;Son yılların en sıra dışı yapımlarından biri olduğu muhakkak.Oyunculuk,gizemli atmosfer vs oldukça başarılı.Oldboy filmiyle tavan yapan intikam konulu filmler arasında kendisine üstlerde yer bulabilecek potansiyelde olduğunu söyleyebilirim.
Kötü;Kurgu zaman zaman sıkıcı ve ağır tempoda ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!